Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Kobylský kotlík 2014 - 3. ročník

Kobylský kotlík 2014 - 3. ročník
Termín: 14.09.2014
Téma: VARENIE a PEČENIE DOBRôT
Miesto konania: Kobyly (SR - Prešovský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.kobyly.eu

Popis

Obecný úrad Kobyly v spolupráci s farským úradom Kobyly a farmou Agro –Dúbrava Kobyly vás pozýva na

"Kobylský kotlík" 2014 - tretí ročník súťaže vo varení gulášu.

Vlani tj. v roku 2013 počasie prialo a nálada bola vynikajúca. Vedúci jedenástich súťažných družstiev si losovali hovädzie mäso, okrem poľovníkov a družstva Rohačan, ktorí mali udelenú výnimku a mohli pripraviť svoj guláš z diviny. Hovädzie mäso sponzoroval Ing. František Krupa Farma Agro- Dúbrava Kobyly, za čo mu ďakujeme. O dobrú náladu sa postarala kobylská hudobná skupina VIVA.

Každé súťažné družstvo malo nachystané ohnisko, stôl a svoj kotlík. A začala sa predpríprava: sekali sa triesky na ohník, čistila a krája sa cibuľa.. Krájalo sa mäso a popritom nechýbalo aj dobré vínko na zohriatie. Z kotlov sa šírila vôňa cibule, hovädzieho mäsa, ktorej nikto neodolal... Súťažiaci nechceli prezradiť aké ingrediencie použili na dochutenie. Majstri kuchári sa snažili o to, aby ich guláš bol najchutnejší, najlepší. Veď nielen vôňa guľášu, správna hustota ale to najdôležitejšie chuť, musela presvedčiť porotu o konečnom umiestnení jednotlivých družstiev.

Hodnotenie nebolo jednoduché, lebo komisia dostala vzorky a nevedeli, ktoré družstvo tento guláš pripravovalo. Všetky guľáše boli veľmi chutné, svojské a každý guláš bol čímsi výnimočný. Súťažiaci boli kreatívni a niektoré guláše dochutili slaninkou, hubami, liatym cestom a podávali so žemľovou knedľou, čistým domácim koláčom alebo múčnikom.

O 19,00 hod. porota oznámila výsledky.
* Víťazný guláš, ktorý všetkých zaujal výbornou chuťou, pripravilo družstvo Kvačevaň.
* Druhý ohodnotila porota guláš, ktorý navarilo družstvo Šveker a džac.
* Tretie miesto obsadilo družstvo Šoltýsovcov.

No víťazi boli všetci, lebo uvariť dobrý guláš je umenie! A nakoniec, pri Kobylskom koltíku nešlo ani tak o víťazstvo, ako o atmosféru, o dobrú náladu a príjemne strávené spoločné chvíle a o zábavu.

O tom, že boli guláše naozaj dobré svedčí aj to, že všetky kotlíky zostali prázdne. Vďaka patrí všetkým súťažiacim ako i občanom, ktorí sa jedinečnej akcie zúčastnili a tak prispeli k príjemne strávenému popoludniu.

Na svoje si prišli všetci kulinári, ale aj milovníci hudby, deti a aj seniori.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies