Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Medzinárodný rómsky festival 13. ročník Balvalfest- Vietorfest 2013

Medzinárodný rómsky festival 13. ročník Balvalfest- Vietorfest 2013
Termín: 24.08.2013 - 25.08.2013
Téma: SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Kokava nad Rimavicou (SR - Banskobystrický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.kokava.sk

Popis

Medzinárodný rómsky festival 13. ročník Balvalfest- Vietorfest 2013

Cieľom projektu je pokračovanie v realizácii projektu 13.ročníka medzinárodného festivalu Balvalfest - Vietorfest 2013, vo zviditeľnení a prezentovaní rómskej kultúry, jej histórie v podaní rómskeho spevu, tanca prostredníctvom umeleckých a amatérskych hudobno – tanečných, speváckych telies a jednotlivcov zo Slovenska a zahraničia na 13. ročníku medzinárodného festivalu Balvalfest 2013, s poukázaním na myšlienku šírenia a zachovania rómskej kultúry pred mnohopočetní mi návštevníkmi festivalu i pred širokou verejnosťou, ktorá sa už 13 rok teší na na už im známe podujatie Balvalfest v Kokave nad Rimavicou.

Dve tisíc návštevníkov festivalu a 400 účinkujúcich bude mať šancu porovnať rôzny žáner hudby a spevu v prevedení profesionálnych a amatérskych hudobných, tanečných telies a dostanú šancu môcť sa prezentovať pred širokou verejnosťou.

Balvalfest nie je iba prehliadkou hudobníkov, má oveľa hlbší význam. Je to hlavne stretnutie ľudí, ktorí považujú svoju kultúru za pevnú súčasť svojej identity. Ľudí, ktorým záleží na tom, aby sa pesničky ich starých otcov nestratili, ale aby ďalej žili v srdciach dobrých ľudí.

Už názov festivalu - Balval, čiže VIETOR,
vyjadruje podstatu rómskej hudby a kultúry, ktorá je voľná, nespútaná a strhujúca. Prostredníctvom hudby Rómovia vyjadrujú svoje emócie a pre mnohých z nich má dôležité miesto v ich živote.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies