Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Česko - Slovenský ples Praha 2014

Česko - Slovenský ples Praha 2014
Termín: 01.02.2014 - 02.02.2014
Téma: PODUJATIA NAŠICH KRAJANOV
Miesto konania: Praha (Zahraničie - Česko)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.ceskoslovenskyples.cz

Popis

Česko - Slovenský ples Praha 2014

Krása, elegancia, šarm, galantnosť a gentlemanstvo – to všetko vás čaká na udalosti plesovej sezóny roku 2014 v Obecnom dome v Prahe 1. februára od 18.30 hod. na Česko-Slovenskom plese.

Česko-Slovenský ples má veľkú ambíciu stať sa jednou z najpopulárnejších a najelegantnejších kultúrnych akcií plesovej sezóny, pričom chce získať tomu odpovedajúcu prestíž. Nadväzuje na dlhoročnú tradíciu Slovenských plesov v Prahe organizovaných každoročne už vyše 40 rokov a dokonale odráža a bude reflektovať vysokú, nadštandardnú úroveň vzťahov oboch krajín a národov. Potvrdzuje to aj skutočnosť, že záštitu nad plesom už po niekoľký raz prevzali prezidenti oboch krajín. Nie je tomu inak ani na Česko-Slovenskom plese.

Záštitu nad Česko-Slovenským plesom prevzali: prezident Českej republiky J.E. Miloš Zeman a prezident Slovenskej republiky J.E. Ivan Gašparovič.


Hoci sa Česko-Slovenský ples vyznačuje vysokou úrovňou, eleganciou a budú na ňom prítomné najvýznamnejšie osobnosti kultúrneho, politického a spoločenského života oboch krajín, nie je nijako upätou či strnulou akciou, čo napokon vyjadruje aj jeho slogan „Ve dvou se to lépe tančí.“ Pri tanci vás totiž budú sprevádzať také hviezdy českej a slovenskej kultúrnej scény ako sú Karel Gott, hlavná hviezda slávnostného večera s orchestrom Boom! Band Jiřího Dvořáka, ďalej potom Jitka Zelenková, Jana Kocianová, Ondřej Ruml, Robo Opatovský, skupina DESmod, jazzová a swingová kapela Pirate Swing Band, kapela Slovak Tango a ďalší umelci vrátane slovenských a moravských folklórnych súborov, z ktorých menovite spomeňme folklórne súbory Šarišan a Limbora, ľudové hudby Ďatelinka Ondreja Molotu a moravskú Pozdní sběr. Večerom vás budú sprevádzať – ako inak – česko-slovensky, Tereza Kostková a Maroš Kramár. Súčasťou programu bude tombola, výťažok ktorej bude rozdelený medzi nadácie prvých dám Českej republiky a Slovenskej republiky.

Za kultúrnym aspektom tohto luxusného a slávnostného podujatia samozrejme nezaostáva ani stránka kulinárska. V súlade so sloganom „To najlepšie z Česka a Slovenska“ sa v Smetanovej sieni Obecného domu bude servírovať menu pozostávajúce zo šiestich exkluzívnych chodov v úprave „duet“ inšpirujúce sa gastronomickými tradíciami Českej republiky a Slovenskej republiky, a v Grégrovej/Palackého sále a Riegrovej/Sladkovského sále budú pripravené bohaté bufetové stoly so studenými a teplými jedlami.

Náhodný nie je ani výber miesta konania Česko-Slovenského plesu – Obecný dom. Okrem toho, že patrí k najkrajším, najobdivovanejším a najreprezentatívnejším secesným budovám Prahy, má pre konanie plesu Čechov a Slovákov i symbolický význam. 6. januára 1918 v ňom bola podpísaná Trojkráľová deklarácia a 28. októbra 1918 vyhlásená Československá republika

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies