Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Ľenartovský rebriňák Lenartov 2014 - 2. ročník

Ľenartovský rebriňák  Lenartov 2014 - 2. ročník
Termín: 07.06.2014
Téma: TURISTIKA a CYKLISTIKA | SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Lenartov (SR - Prešovský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.kralovastudna.wbl.sk

Popis

Kultúrne podujatie na slovensko polskej hranici. Tohto roku bude súčasťou podujatia aj slovensko polský prechod okolo Kráľovej studne pre pešich a cykloturistov.

Bude slávnostne otvorená aj turistická útulňa pri Kráľovej studni. Nebude chýbať folklór, koníky, kinologovia vyrezávanie sochy motorovou pílou pre deti súťaže rôzne atrakcie a dobré občerstvenie.

Koncom 19. storočia viedla cez chotár obce Lenartov obchodná cesta z Poľska do Galície. Pripomínajú nám ju viditeľné pozostatky. K nim patria aj zrúcaniny hostinca Kráľova studňa, ktoré boli jednou zo zastávok tejto cesty. Studňa sa zachovala dodnes. Leží tesne pri poľsko-slovenskej hranici. A práve tam sa rozhodla skupinka lenartovčanov v lete 2009, že pôjdu stanovať spolu s deťmi na Kráľovu studňu. Tak je známe toto územie v našom okolí. Nikto nepredpokladal, že z tejto nenápadnej akcie sa stane tradícia pod názvom „stanovačka pri Kráľovej studni“. A hneď pri prvých nočných dialógoch zaznela myšlienka, čo všetko by bolo potrebné urobiť na skrášlenie a zviditeľnenie tohto okolia. Aj z tohto dôvodu sme sa rozhodli, že si spoločne založíme občianske združenie. Nad jeho názvom sme vôbec neváhali jednoznačne sme sa zhodli, že to bude občianske združenie Kráľova studňa .

Všetkých pozývame!

Odporúčame

Turistická výhľadňa pri Kráľovej studni
Turistická výhľadňa pri Kráľovej studni Sme nesmierne radi, že náš cieľ kôli čomu sme zakladali naše občianske združenie Kráľová studňa sa naplnil. A turistická výhľadňa pri Kráľovej studni je

Úprava Kráľovej studne
Pri našej prvej stanovačke na Kráľovej studni, sme sa rozhodli, že okolie studne, ktoré je značne zanedbané, zarastené dáme do lepšieho stavu. Bolo smutné, že táto studňa, ktorá leží na veľmi známom a

Turistická útulňa na Kráľovej studni
Príbeh unimobunky, alebo ako sme postavili turistickú útulňu na Kráľovej studni. Kliknutím na obrázok sa obrázok zväčší

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies