Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

76th Slovak Day / 76. Slovenský deň Milton, Ontario 2014

76th Slovak Day / 76. Slovenský deň Milton, Ontario 2014
Termín: 20.07.2014
Téma: PODUJATIA NAŠICH KRAJANOV
Miesto konania: Milton, Ontario, (Zahraničie - Európa/Svet)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.kanadskyslovak.ca

Popis

76th Slovak Day - 76. Slovenský deň Milton, Ontario 2014

Sunday 20 July 2014, 11:00

Mark your Calendar NOW! Poznačte si Váš kalendár už TERAZ!

*** 76TH SLOVAK DAY - 76. SLOVENSKÝ DEŇ***

Sunday, JULY 20th, 2014 / v nedeľu 20 júla 2014

in / v Karlovac Park - MILTON, ON

... you won't want to miss this one! / ... nechcite premeškať tento trhák!


Details to follow / Ďalšie podrobnosti zverejníme čoskoro.

Vopred ďakujeme! / Thank You in advance!


76. Slovenský deň: Oslávme naše slovenské dedičstvo

Každoročný Slovenský deň organizovaný Prvým okresným zborom Kanadskej slovenskej ligy (KSL) je najstaršie a najväčšie stretnutie Slovákov v Kanade. 76. výročie tejto udalosti bude 20. júla v chorvátskom klube Karlovac park v Milton Ontario. Viac ako 1000 ľudí zo slovenskej komunity v Ontáriu aj z ostatných provincií ako aj návštevníci z iných krajín, včítane zo Slovenska a Spojených štátov budú oslavovať svoje spoločné slovenské dedičstvo a tradície.

Či už ste sa zúčastnili na predošlých Slovenských dňoch alebo je to vaša prvá návšteva, Slovenský deň je ideálna príležitosť pre starých rodičov, rodičov a deti ako osláviť slovenské dedičstvo a posilniť putá medzi generáciami Slovákov v Kanade. Ukážme svoju hrdosť na naše slovenské dedičstvo kedy si obliekame tričká so slovenským znakom a mávame slovenskou vlajkou. Rovnako sme hrdý na našu krajinu Kanadu, kde máme slobodu sa preukázať s našou tradíciou.

Je to celodenná udalosť ktorá sa začne slovenskou sv. omšou o 11. hodine po ktorej nasleduje obed, s chutným jedlom a zákuskami z našej tradičnej slovenskej kuchyne, ktoré budú k dispozícii si zakúpiť. Bar bude dobre zasobený so slovenským pivom a slivovicou ako aj inými liehovinami, pivom tiež nealkoholickými nápojami a vodou vo fľaškach. Nájdite si čas navštíviť stánky s predajom slovenských výrobkov ako aj predstaviteľov slovenských podnikov a organizácií. Kultúrny program sa začne okolo druhej hodine popoludní kde vystúpia kanadsko-slovenskí umelci, ktorí nás zabavia slovenskou hudbou, piesňou a tancami. V neskorších popoludňajších hodinách bude živá tanečná muzika ktorá bude pokračovať do večerných hodín. Vstupné pri bráne je 10 dolárov pre dospelých, deti majú vstup zadarmo. Parkovisko je k dispozícii bez príplatku.

Tento rok kandidátmi vzácneho titulu Slovenského dňa „Kráska/Kráľ (princezná/princ) sú Brooke Atamanyk, 23. zbor KSL (Welland); Alicia Woodhouse, 31. zbor KSL (St. Catharines) a Eric Dziak reprezentuje 34. zbor KSL (Kitchener). Budú predávať lístky na tombolu, ktorej prvá cena je 1000 dolárov, druhá cena 700 dolárov a tretia cena 300 dolárov. Príjem z tomboly bude použitý pre potreby slovenského dedičstva. Prosíme vás zakúpte si výherné lístky čím podporíte vášho obľubeného kandidáta a naše slovenské dedičstvo.

Na záver správna rada KSL želá organizátorom 1. okresného zboru a dobrovoľníkom veľmi úspešný 76. Slovenský deň.

Mary Ann (Hačková) Doucette
Predsedníčka Kanadskej slovenskej ligy

Čo: 76. Slovenský deň
Kedy: Nedeľa, 20. júla 2014
Kde: Croatian Club Karlovac, 1860 Thompson Road South, Milton, Ontario
Organizovaný: 1. Okresným zborom Kanadskej slovenskej ligy

Bude to celodenná udalosť, so sv. omšou ráno o 11-tej, kultúrnym programom v popoludňajších hodinách kde vystúpi tanečný súbor Východná aj ďaľsí, a tancom a zábavou do neskorého večera s muzikou Mira Letka. Nepotrebujete si nič zabaliť so sebou, okrem snáď zopár záhradných stoličiek. Jedlo si budete môcť kúpiť. K dispozícii bude tiež bohato zásobený bar s tradičnými nápojmi (Zlatý Bažant, slivovica) a ďaľším výberom, aj nealkoholických nápojov. Rôzny výrobcovia budú po ruke predávať svoj​ tovar. Záujemci o predaj svojich výrobkov zatelefonujte na 905-680-6737 a získate podrobné informácie. Tiež, ak niekto má 'Slovenský talent' a chce vystúpiť na Slovenskom dni, skontaktujte horeuvedené číslo.
Vstupné sa bude vyberať pri vchode... $ 10 pre dospelých. Parkovanie bude k dispozícii bez príplatku.
**VSTUP PRE PSOV JE ZAKAZANY**

75th Slovak Day 525 x 700

Na obrázku Ed Doucette, Mary Ann (Hačková) Doucette so synovcom Brianom Hackom, jeho manželka Ellen a ich dcéra Arianna na 75. Slovenskom dni (14. júla 2013).

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies