Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Novotská hrudka a jarmok syrov Novoť 2014 - 9. ročník

Novotská hrudka a jarmok syrov Novoť 2014 - 9. ročník
Termín: 27.06.2014 - 29.06.2014
Téma: JARMOKY, TRHY a HODY
Miesto konania: Novoť (SR - Žilinský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.novot.sk

Popis

Novotská hrudka a jarmok syrov Novoť 2014

Deviaty ročník populárneho podujatia začne netradične v piatok 27. júna v areáli Agropenzionu seminárom na tému: Možnosti výroby syrov v domácich podmienkach na ktorom sa môžu zúčastniť všetci výrobcovia syrov. Hlavná časť bude v nedeľu 29. júna 2014.

Podujatie ako tradične začne o 10:30 sv. omšou vo farskom kostole, pri ktorej bude požehnaná zástava sv. Izidora – patróna roľníkov a sv. Vendelína - patróna pastierov, sedliakov, polí a roľníkov. O 12:00 bude otvorená výstava figurálnych syrov, hodnotenie najlepšej ovčej syrovej hrudky.

Na priestranstve pred kultúrnym domom bude už tradičná „ Novotská liga“, súťaž v ťahaní syrových nití a ďalšie súťaže a atrakcie a nebude chýbať ani jarmok ľudových tvorcov.

V kultúrnom programe vystúpi ľudová hudba Brodecovcov z Novote, ľudová hudby Kamenčan a hudba Variant z Oravského Veselého. Po skončení podujatia bude tanečná zábava v areáli podujatia. Organizátori Agrovex Novoť, Obec Novoť a Oravské kultúrne stredisko v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja sa tešia na vašu účasť a prajú príjemné strávenie záveru školského roka.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies