Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Guláš majster TUROVÁ 2014

Guláš majster TUROVÁ 2014
Termín: 30.08.2014
Téma: VARENIE a PEČENIE DOBRôT
Miesto konania: Turová (SR - Banskobystrický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.turova.sk
www.youtube.com/watch?v=h2y8iYbx8Ng
www.youtube.com/watch?v=W96hy5e0DgU

Popis

Guláš majster TUROVÁ 2014

Na futbalovom ihrisku v Turovej sa uskutoční 3. ročník súťaže vo varení gulášu - "Guláš majster TUROVÁ 2014". Podujatie pripravuje a zorganizuje kultúrno-športová komisia OZ Turová. Guláš majster TUROVÁ si získal popularitu za krátke dva ročníky svojej existencie o čom svedčí počet súťažiacich družstiev.

Vlani, teda v roku 2013, kedy sa konal ešte len druhý ročník súťažilo 18 družstiev. Súťažili 2 družstvá z obce Tŕnie, 2 družstvá z obce Železná Breznica a úctihodný počet z hostiteľskej obce Turovej - 14 družstiev . Obecný úrad Tŕnie a Obecný úrad Železná Breznica postavili svoje družstvá, pričom družstvo zo Železnej Breznice obhajovalo vlaňajšie víťazstvo.

Porota zložená zo siedmich členov hodnotila kvalitu gulášu a kreativitu prostredia, v ktorom sa guláš pripravoval. Na druhom ročníku Guláš majster TUROVÁ 2013 si víťazstvo odnieslo družstvo mladých guláš - majstrov z Turovej, ktorí súťažili pod názvom „Babroši“.

O príjemnú náladu sa mala postarať aj hudobná skupina a pre deti bola pripravená nafukovacia šmýkačka. Mala odozvu aj medzi staršou generáciou, bolo pripravené občerstvenie od najmladších po najstarších zúčastnených. Na ihrisku sa hral nezáväzne malý futbal, kde si vyskúšali sily nielen deti ale aj dospelý. Obec Turová pripravila obecný guláš, ktorý bol chutný a rýchlo sa minul.

Občania a hostia Turovej prežili príjemnú poslednú augustovú sobotu. Podujatie sa vlani skončilo vo večerných hodinách s úsmevom na tvári a so želaním, aby sme sa v takej dobrej nálade stretli aj o rok na "Guláš majster TUROVÁ 2014".

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies