Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Slávnosti piva 2014 Trnava

Slávnosti piva 2014 Trnava
Termín: 23.08.2014
Téma: SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Trnava (SR - Trnavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.trnavska13.sk
www.trnavska13.sk/component/k2/item/291-sl%C3%A1vnosti-piva-2014.html

Popis

Slávnosti piva 2014 Trnava

Slávnosti piva v Trnave - v Promenáde bude 25 pivovarov a takmer 100 druhov pív.

Občianske združenie Trnavská 13 pozýva svojich priaznivcov zažiť voňavú atmosféru rôznych druhov piva, pivných špecialít a trnavskej histórie. Slávnosti piva v Trnave budú 23. augusta v Promenáde.

Trnava má takmer 600-ročnú históriu varenia piva. V roku 1419 dostalo mesto od kráľa Žigmunda výsadu variť a predávať pivo, čím sa legalizoval stav siahajúci do 14. storočia. Trnava bola jedným z najznámejších miest v hornom Uhorsku, kde sa vyrábalo a predávalo pivo.

Takmer zabudnutú históriu oživuje OZ Trnavská 13. Nadšenci v rámci občianskeho združenia chcú ukázať, že Trnava môže byť hrdá aj na svoju pivnú tradíciu. Preto na sobotu 23. augusta pripravili pestrý program, v ktorom hrá veľkú úlohu práve história.

Program sa začína o 10:00 v Promenáde, v časti s pódiom. Po slávnostnom otvorení s narazením prvého suda o 14:00 si návštevníci môžu vychutnať z ponuky takmer 100 druhov piva z celého Slovenska, Čiech, Dánska, Nemecka, USA a Škótska, pričom budú hodnotiť najlepší pivovar.

K tomu si pochutia na pivných syroch, ale i na praclíkoch, pivnom guláši, či ďalších pivných mňamkách.

Počas celých Slávnosti piva v Trnave návštevníci stretnú historické postavy, ktoré sa pričinili o rozvoj piva v meste. Stretnete kráľa Žigmunda, richtára, ktorému dal kráľ do rúk varečné výsady, mnícha s pivom, novinky bude oznamovať trnavský hlásnik. Návštevníci sa budú môcť previezť po Trnave na historickom koči a zúčastniť sa súťaží o pivné ceny a tomboly.

Pre deti sme pripravili celodenný program. Detské divadielko Nezábudka vystúpi s dvomi popoľudnajšími predstaveniami, deti sa budú môcť povoziť na tradičnom drevenom kolotoči, zahrať sa s rôznymi hrami a hlavolamami. Prichystané je aj tradičné maľovanie na tvár a o zábavu dospelých sa postará karikaturista.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies