Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

XXI. Oberačkové a slovenské národnostné dni v Malom Kereši

Termín: 05.09.2014 - 07.09.2014
Téma: PODUJATIA NAŠICH KRAJANOV
Miesto konania: Malý Kereš (Zahraničie - Maďarsko)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.kiskoros.hu
www.luno.hu

Popis

Oberačkové a slovenské národnostné dni v Malom Kereši

Tradičné Oberačkové a slovenské národnostné dni sa uskutočnia v Malom Kereši v dňoch 5. až 7. septembra.

Sériu programov odštartuje v piatok o 10. hod. konferencia o odrode Bianca v kultúrnom dome. V programe Galérie Márie Lászlovej Takácsovej sa záujemcovia na Petőfiho námestí si môžu pozrieť maľby Lászlóa Biszáka a grafiky Károlya Sütőa. Slávnostné otvorenie XXI. Oberačkových a slovenských národnostných dní sa uskutoční o 17. hod. Podujatie slávnostne otvorí primátor mesta László Domonyi, v programe vystúpia členky malokerešského pávieho krúžku, ako aj členovia tanečnej skupiny Vŕbové prútie z Liptovského Mikuláša.

V Slovenskom oblastnom dome čaká záujemcov na druhý deň remeselnícka dielňa a výstava remeselníkov a vo Dvore strapačiek zas ochutnávka tradičných slovenských jedál. Počas oberačkových a národnostných dní sa uskutoční aj stretnutie únie slovenských spoločenských organizácií Maďarska.

O 18. hod. odštartuje samostatný program liptovskomikulášskych tanečníkov a o 19. hod. spoločný Dom tanca s členmi tanečného súboru Dúha z Malého Kereša.

Nedeľa bude sladká, nakoľko sa uskutoční súťaž domácich zákuskov. Bližšie sa dočítate o programe tohoročných Oberačkových a slovenských národnostných dní v Malom Kereši na adrese: www.kiskoros.hu.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies