Termín: | 06.09.2014 |
Téma: | VARENIE a PEČENIE DOBRôT |
Miesto konania: | Komárno (SR - Nitriansky kraj) Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky |
Web: | www.komarno.sk |
Mesto Komárno usporiada VI. ročník súťaže vo varení
FAZUĽOVEJ POLIEVKY „JÓKAI“
ktorá sa uskutoční v rámci podujatia VII. Komárňanské vínne korzo 5.-7.9.2014
Súťaž sa uskutoční v sobotu 6. septembra 2014 o 9.00 hod.
Miestom súťaže je komárňanský park Anglia pri Dôstojníckom pavilóne.
Na súťaž sa môžu prihlásiť dvoj-trojčlenné skupiny z každej obce vyplnením a zaslaním prihlášky.
Prihlášky na mieste neprijímame.
Vaše prihlášky môžete zaslať e-mailom na adresu: katarina.petrovska@komarno.sk najneskôr do 02. septembra 2014 do 15.00 hod. V prípade otázok nás kontaktujte na telefónnom čísle: 035/28 51 262, kde Vám radi poskytneme bližšie informácie o súťaži. Účasť na súťaži je zdarma.
Pre účastníkov organizátori bezplatne poskytnú:
1 kus cca. 1,5 kg údeného kolena
1 kg údenej klobásy
chlieb
1 altánok 3x3 m - podľa požiadavky
1 stôl
palivové drevo k vareniu
možnosť odberu pitnej vody
Každá súťažiaca skupina si fazuľu zabezpečí sama. V prípade, že k vareniu chcete použiť vlastné suroviny, uveďte to v prihláške. Okrem vecí poskytnutých organizátorom súťaže si musíte zabezpečiť ostatné suroviny, náradie a nádoby na varenie vo vlastnej réžii.
Z uvarenej polievky treba odovzdať vzorku pre porotu k vyhodnoteniu do 13.00 hod. Jedlá sa nemôžu predávať.
Hodnotenie súťaže:
Porota hodnotí nasledovné ukazovatele:
* dodržanie zásad hygieny pri príprave jedla
* proces prípravy
* vzhľad
* vôňa
* chuťový dojem
Porota posúdi len tie jedlá, ktoré sú pripravované v súlade so súťažnými podmienkami.
Slávnostné vyhodnotenie súťaže a odovzdanie hodnotných cien sa uskutoční v amfiteátri Dôstojníckeho pavilónu. Ceny budú odovzdané primátorom mesta Komárno MUDr. Antonom Marekom.