Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Porač Október fest 2014 - 2. ročník

Porač Október fest 2014 - 2. ročník
Termín: 20.09.2014
Téma: SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Porač (SR - Košický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.poracpark.sk

Popis

Porač október fest 2014 - 2. ročník

"Stredisko na konci sveta" Porač PARK relax & sport centrum Vás víta v okrese Spišská Nová Ves. Milovníci dobrej nálady, hudby a piva si určite prídu na svoje na pivnom festivale v Porač Parku, sport&relax centre.

Porač PARK relax & sport centrum ponúka oddych od každodenného stresu, aktívny alebo pasívny relax pre všetkých ktorí chcú strávit svoj volný čas v kruhu rodiny, kolegov a priateľov.

Príďte na Pivný festival, kde sa bude podávať banícke, spišské pivo Buchvald. Okrem zlatého moku uchutnáš aj špeciality majstrov a priateľov čabajských klobás, pravé spišské pirohy a miestnu špecialitu "traseninu". Okrem toho ťa čaká veľa skvelej hudby, animačný program pre deti, proste zábava na celý deň.

Organizátori pre Vás zabezpečili grátis pivný autobus označený BUCHVALD!

Pivo BUCHVALD
vyrábané v minipivovare BUCHVALD je dvanástka, svetlý ležiak. Pri jeho výrobe dodržiavame klasické tradičné postupy, používame prvotriedne suroviny, a následne dodržujeme potrebnú dobu ležania.Celková doba hlavného kvasenia a následného ležania je v našom pivovare cca 12 týždňov.
Pivo BUCHVALD podávame nepasterizované a nefiltrované, je teda čerstvé, kvalitné, zdravé a bohaté na vitamíny. Pretože je bez pridania cukru, náhražiek, extraktov a nie je umelo sýtené kysličníkom nespôsobuje bolesti hlavy či pálenie záhy. Naopak je bohaté na vitamíny, minerály, živé kultúry (zvyškové kvasnice) a protistresové látky.

Autobus BUCHVALD
pôjde zo Sp. Novej Vsi do Poračparku tri krát a to o 12.30, 14.00 a 16.30 hod. Odchod Bude z autobusovej stanici z nástupišťa č. 6 (klasické nástupište naPoráč). Autobus cestou zastane pri Dome kultúry, v Markušovciach a Rudňanoch.
Naspäť z PoračParku do Sp. Novej Vsi pôjde taktiež tri krát a to o 19.30, 21.00 a 23.00 hod.
Autobus bude označený logom BUCHVALD.

A ešte niečo.
Viete čo je to zač tá miestna špecialita "trasenina" alebo po východniarsky "trešenina", alebo aj "striasanka"? Je to jedlo našich starých materí.
A prosím pekne tu je recept:
Zemiaky si uvaríme v šupke,očistíme a nakrájame na kolieska. Kapustu chvíľu podusíme na jednej cibuli,ochutíme koreninami..Zvlášť si opečieme do chrumkava cibuľu so slaninkou.Klobásku alebo údene mäsko uvaríme a nakrájame.Nakoniec dáme všetko do jedného veľkeho hrnca a potrasieme aby sa všetko spolu premiešalo.Na tanieri dochutíme kyslou smotanou. Niektoré recepty vynechávajú údené mäsko, ale aj tak je to chutné a sýte jedlo.

Tešíme sa na Vás.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies