Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Sečovský jesenný jarmok 2014 a 1. ročník KLOBASFEST Sečovce 2014

Sečovský jesenný jarmok 2014 a 1. ročník KLOBASFEST Sečovce 2014
Termín: 08.11.2014
Téma: JARMOKY , TRHY a HODY | VARENIE a PEČENIE DOBRôT
Miesto konania: Sečovce (SR - Košický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.facebook.com/kulturnydom.secovce.1
www.secovce.sk/kultura.phtml?id5=17582
Ďalšie informácie: Tel.: +421 918 90 20 29, Mail:kulturnydomsecovce@gmail.com, Koordinátor podujatia: Tel.:+421 56 285 02 34, Mail:jozef.janek@secovce.sk

Popis

Sečovský jesenný jarmok 2014 a 1. ročník KLOBASFEST 2014

Miesto: Parkovisko pri tribúne na ul. Obchodnej, Sečovce
Dátum: 8. 11. 2014
Koordinátor podujatia: Tel.:+421 56 285 02 34, Mail:jozef.janek@secovce.sk

História jarmoku
Mesto má bohatú históriu a v minulosti bolo vzhľadom na svoju polohu na križovatke ciest významným obchodným centrom. V meste sa konali pravidelná týždenné trhy od roku 1437 s právom usporiadať až osem výročných jarmokov. Darilo sa tu remeselníkom, ktorí vytvárali cechy, vďaka čomu mesto Sečovce získalo prívlastok zlatonohé mesto.
Mesto sa snaží nadviazať na staré tradície, keď jesenný jarmok sa konal v termíne 10. až 12. novembra.

1. ročník „KLOBFEST SEČOVCE“

Súťaže sa môžu zúčastniť 2 až 3–členné družstvá.
Úlohou je vytvoriť z 5 kg klobásového mäsa klobásu a pečenie. Mäso je zabezpečené z bitúnka s veterinárskym potvrdením. Usporiadateľ spolu so súťažiacimi zabezpečia pre súťažiace družstvá okrem mäsa aj črevá.
Účastníci si prinesú tradičný ručný mlynček na plnenie, koreniny a potrebné náradie. Je vítané, ak si súťažné družstvá svoje pracovné miesto ozdobia prvkami, ktoré ich charakterizujú, ako napríklad kroj či iné ľudové prvky, alebo športové dresy. Najnápadnejšie družstvo bude ocenené na základe hlasovania obecenstva.
Porota bude na súťaži hodnotiť výsledný produkt, ktorým bude približne 30 centimetrov dlhá klobása. „Zvyšná klobása je majetkom družstva. Z hygienických dôvodov je zakázané ju predávať. Do hodnotenia porota zaráta aj prípravné fázy výroby, estetický vzhľad surovej klobásy, jej chuť po upečení a pracovné miesto. Podľa počtu získaných bodov sa určí poradie.

Copyright © 2011 – 2017 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny