Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

"Christmas in Europe – Vianoce v Európe" 2014 Prešov

Termín: 07.12.2014 - 13.12.2014
Téma: VARENIE a PEČENIE DOBRôT
Miesto konania: Prešov (SR - Prešovský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.szkc.sk/vianoce-v-europe-budu-tento-rok-v-presove

Popis

"Christmas in Europe – Vianoce v Európe" 2014 Prešov

V dňoch 7. – 13. 12. 2014 sa v Prešove uskutoční veľkolepá akcia s názvom „Christmas in Europe – Vianoce v Európe“, ktorej hostiteľom bude Hotelová akadémia Prešov. Hotelová akadémia Prešov má dlhoročnú a bohatú tradíciu. Jej vznik sa datuje od roku 1927 a patrí tak k najstarším vzdelávacím inštitúciám v Prešove. V súčasnosti je typom modernej strednej odbornej školy, ktorá pripravuje žiakov pre odborné riadiace činnosti v oblasti hotelierstva, gastronómie a cestovného ruchu.

Toto podujatie je jednou z aktivít Asociácie európskych škôl hotelierstva a turizmu (AEHT) združujúcej vyše 430 škôl zo 44 krajín, ktoré sa koná pravidelne každý rok v inej európskej krajine. Účastníkmi tohto ročníka budú delegácie z Arménska, Českej republiky, Chorvátska, Írska, Lotyšska, Luxemburska, Maďarska, Portugalska, Rakúska, Slovenska, Slovinska, Švédska a Talianska.

Hlavnou myšlienkou podujatia je spojiť študentov a učiteľov európskych hotelových škôl a predstaviť rôznorodosť vianočných tradícií účastníckych krajín, prezentovať gastronómiu a kultúru organizujúcej krajiny a regiónu. Hostiteľská škola má možnosť upevniť spoluprácu s inštitúciami a podnikmi v regióne a vytvoriť medzinárodnú sieť kontaktov s možnosťou ďalšej spolupráce v oblasti vzdelávania a príkladov najlepšej praxe.

Organizátori pripravili pre účastníkov bohatý a pestrý program, cieľom ktorého je predstaviť Slovensko ako modernú a úspešne sa rozvíjajúcu krajinu, ktorá spája tradície s prítomnosťou a čerpá inšpirácie zo svojho prírodného a kultúrneho bohatstva. Účastníci a návštevníci podujatia budú mať príležitosť navštíviť výstavu betlehemov, prezentáciu ľudových remesiel, či zúčastniť sa prezentácií o skvelom slovenskom víne a tiež unikátnych minerálnych vodách Slovenska. Počas workshopov sa účastníci budú môcť naučiť pripraviť a vyzdobiť vianočné perníky, či spoznať tajomstvá solivarskej čipky.

Podujatie odštartuje slávnostným otvorením 8. decembra 2014 v priestoroch Športovej haly Hotelovej akadémie na Baštovej ulici, po ktorom bude nasledovať pochod mestom. Počas pochodu mestom účastníci budú oblečení v krojoch a viesť ich bude živá hudba, bude ukončený prijatím u primátora mesta Prešov na radnici. Súčasťou programu bude výstava stánkov pre verejnosť a ďalšie sprievodné aktivity. Stánky jednotlivých krajín budú vyzdobené tak, aby odzrkadľovali vianočné tradície danej krajiny. Návštevníci tak budú mať príležitosť vidieť ako vyzerá vyzdobený vianočný stromček v Arménsku, vidieť čo nesmie chýbať na štedrovečernom stole v Taliansku, alebo dozvedieť sa, kto nosí deťom darčeky vo Švédsku. Navyše tu bude šanca ochutnať niektoré vianočné dobroty ponúkané v jednotlivých stánkoch. Jednou z najočakávanejších častí podujatia bude nesporne vianočný raut pod názvom Európsky bufet, na ktorom jednotlivé družstvá predstavia tradičné vianočné i regionálne jedlá pripravené priamo na mieste.

Záver podujatia bude patriť spoznávaniu regiónu východného Slovenska. Účastníci si budú môcť vybrať zo zaujímavej ponuky exkurzií a skĺbiť kultúrny rozmer s odborným.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies