Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Už sa fašiang kráti Martin

Už sa fašiang kráti Martin
Termín: 15.02.2015
Téma: ĽUDOVÉ ZVYKY a TRADÍCIE
Miesto konania: Martin (SR - Žilinský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: skanzenmartin.sk
www.snm.sk
www.snm-em.sk

Popis

Už sa fašiang kráti Martin 2015

Múzeum slovenskej dediny v Martine.

Fašiangy na dedine bývali najveselším obdobím roka. Príďte aj Vy na vlastnej koži zažiť ich neobyčajnú atmosféru do Slovenského národného múzea v Martine – Múzea slovenskej dediny v nedeľu 15. februára 2015 od 10.00 do 16.00 hod. Programové podujatie Už sa fašiang kráti je prvým, ktoré ponúka tohoročná návštevnícka sezóna v Múzeu slovenskej dediny v Jahodníckych hájoch.

Zaspievať a zatancovať si budete môcť spolu s rôznymi maškarami vo fašiangovom sprievode, v ktorom nebudú chýbať napríklad chlap v koši, turoň, sitárik, slamenár, či jazdec na drevenom koni. V sprievode masiek sa predstavia aj fašiangovníci a muzikanti z folklórnej skupiny Limbora z Prečína pri Považskej Bystrici s programom „Chodzenie po kláce“. Za náreku plačiek a veselej muziky pochováme basu, ktorá tak bude odpočívať až do vzkriesenia po Veľkej noci.
Do programu sa budete môcť zapojiť aj Vy – návštevníci, ak prídete v maske a doplníte náš sprievod. „Maskovaní“ návštevníci majú vstup voľný.

Pripravené budú aj fašiangové špeciality, čajovňa i občerstvenie v krčme z Oravskej Polhory. Nebudú chýbať ani ukážky remeselnej výroby spojené s predajom.
Každý päťdesiaty návštevník dostane voľnú vstupenku na rok 2015 do všetkých expozícií Slovenského národného múzea v Martine.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies