Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

“Vôňa agátu – Deň otvorených pivníc”, Malý Horeš 2015 - VII. ročník

“Vôňa agátu – Deň otvorených pivníc”, Malý Horeš 2015 - VII. ročník
Termín: 16.05.2015
Téma: VINOBRANIE a VÍNO
Miesto konania: Malý Horeš (SR - Košický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.malyhores.sk

Popis

“Vôňa agátu – Deň otvorených pivníc”, Malý Horeš 2015


Príďte si vychutnať skvelé slovenské vína a nezameniteľnú domácu kuchyňu.
Čakáme Vás v Malom Horeši dňa 16.5.2015od 12:00 do 18:00 hod.

Podujatie má charakter kultúrno-gastronomického festivalu s dôrazom na ochutnávku vín miestnych vinárov v príjemnom prostredí kvitnúcich a rozvoniavajúcich agátov. Klasický sortiment vín je obohatený miestnymi odrodami, ako Polyhos, Medovec, Kadarka a iné. Návšteva historických tufových pivníc a ich okolia ponúka neobyčajné dobrodružstvo nielen pre degustátorov vín, ale aj pre ich sprievod.

Koná sa už VII. ročník festivalu a sprevádza ho bohatý kultúrny program na javisku prírodného amfiteátra v areáli pivníc. Podujatie je známe nielen na Slovensku, návštevníci prichádzajú aj z iných krajín, hlavne z Maďarska, Rumunska, Ukrajiny a Českej republiky.

Každý návštevník so vstupenkou obdrží vrecúško s ozdobným pohárom na ochutnávku vín a podľa mapky postupne vyhľadáva jednotlivých vinárov, ktorí ich čakajú pred svojimi pivnicami a núkajú im sortiment dvoch vín z vlastnej produkcie. Návštevník má preto možnosť ochutnať v priebehu podujatia až 38 vzoriek vína.

Prestávky medzi jednotlivými ochutnávkami je možné vyplniť posedením pri sledovaní kultúrneho programu na javisku amfiteátra, ako aj využiť na občerstvenie sa pri stánkoch s jedlami a nápojmi. Podujatie je vhodné nielen pre milovníkov vína, gastronómie, prírody a kultúry, ale aj ako rodinný výlet spojený s objavovaním a spoznávaním Medzibodrožia.

Podujatie je realizované s finančnou podporou programu Terra Incognita Košického samosprávneho kraja.

Odporúčame

Vôňa agátu /Akácillat 2015
2x kliknite na plagát a obrázok sa zväčší Program "Vôňa agátu /Akácillat 2015" Predstavte si – je horúci jarný deň, slnko sa z plnej sily opiera do zeme a z nej sa šíria omamné vône. Hra tieňov

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies