Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Ľudový jarmok Pod vŕbičkami Nedožery Brezany 2015

Ľudový jarmok Pod vŕbičkami Nedožery Brezany 2015
Termín: 01.08.2015
Téma: JARMOKY, TRHY a HODY
Miesto konania: Nedožery Brezany (SR - Trenčiansky kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.nedozery-brezany.sk

Popis

Ľudový jarmok Pod vŕbičkami Nedožery Brezany 2015

Miestny odbor Matice slovenskej Nedožery-Brezany, Obecný úrad Nedožery-Brezany, Klub dôchodcov pri OcÚ Nedožery-Brezany, Dom Matice slovenskej Prievidza a OZ K2000 vás pozývajú na
"Ľudový jarmok Pod vŕbičkami",
ktorý sa uskutoční dňa 01. augusta 2015 od 11:00 hod. v areáli Pod vŕbičkami v Nedožeroch-Brezanoch.

Ľudový jarmok Pod vŕbičkami – to značí prezentáciu tradičných ľudových remesiel, kvalitnú folklórnu produkciu, podvečernú tancovačku a deň strávený v krásnom prírodnom areáli v obci Nedožery-Brezany pri Prievidzi.

Idea zrodu Ľudového jarmoku Pod vŕbičkami postupne dozrievala v hlave mladej matičiarky z obce nejaký čas. Až napokon pred tromi rokmi akcia uzrela po prvýkrát svetlo sveta. V okolí obce sa v priebehu roka konajú jarmoky či trhy niekoľkokrát, v rôznych obdobiach, v rozličných obciach či mestách. Zakladateľke Ľudového jarmoku na nich prekážalo, že sa z nich vytráca naozaj tradičné remeslo a nahrádzajú ho nové, deformované „remeslá“. Tvrdými pravidlami výberu v súčasnosti prejde malý počet záujemcov, ale návštevník sa môže spoľahnúť, že tu nájde staré, možno aj trošku zabudnuté remeslá. Medzi každoročných účastníkov prezentácie patria výrobcovia z dreva – hračiek, ale i hudobných nástrojov, kožiar, tkáčka, šperkári. Jarmok s prezentáciou remeselníkov začína už pred obedom, aby mali návštevníci dostatok času pokochať sa šikovnosťou týchto skromných ľudí. Návštevníci budú môcť vidieť ukážky remesiel, ochutnať domáce koláče a guláš. Na uhasenie smädu bude domáce pivko.

Poobedie spríjemňujú vystúpenia folklórnych skupín a súborov z blízkeho, ale i širšieho okolia. Pokiaľ zvládnete počas dňa prijať vysokú dávku folklóru, v podvečerných hodinách Vás poteší ľudová tancovačka.

Program
11:00 jarmočná prezentácia tradičných ľudových remesiel
15:30 vystúpenia FS Vtáčnik z Prievidze, FSk Bacúšan z Bacúcha a FSk Tradícia z Dražoviec
od 18:30 večerná tancovačka s ľudovou hudbou folklórnej skupiny Lubená z Poluvsia

Nezabúdame ani na našich najmenších, pre ktorých je pripravený sprievodný program: jazda na koňoch, ako sa hrali naši starí rodičia, uhádni ma! a škola plieskania bičom.

V prípade nepriaznivého počasia sa jarmok koná v kultúrno-spoločenskej miestnosti obecného úradu.

Všetci ste srdečne vítaní!

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies