Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Mazal Tov! 2015 Košice - 4. ročník

Mazal Tov! 2015 Košice - 4. ročník
Termín: 24.06.2015 - 27.06.2015
Téma: KULTÚRA
Miesto konania: Košice (SR - Košický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.visitkosice.eu
www.mazaltov.sk

Popis

Mazal Tov! 2015 Košice - 4. ročník

24. - 27. JÚN 2015 / RÔZNE MIESTA V KOŠICIACH / Festival židovskej kultúry znovu v Košiciach!

Festival židovskej kultúry Mazal Tov! (24. – 27. 6.) vstupuje do štvrtého ročníka s osvieženým vizálom aj programom. Organizátori z občianskeho združenia More chcú košickému publiku predstaviť nielen tradičnú židovskú kultúru, ale aj inšpiratívne nové umenie, a tak v aktuálnom programe dostali viac priestoru izraelskí umelci.

Pohľad na život v súčanom Izraeli ponúkne v úvode festivalu sonda do tvorby popredného spisovateľa Etgara Kereta (24.6.). Keret stelesňuje dilemu človeka, ktorý miluje svoju vlasť, je si vedomý toho, že keby jej nebolo, nebolo by na planéte bezpečného miesta pre Žida, zároveň však cíti nespokojnosť s politickou situáciou. Ak nechce stratiť domov, rodinu a priateľov, musí svoje „prečo“ dávkovať opatrne. A Keret to prostredníctvom fikcie a humoru robí geniálne.

Mazal tov je oslavou života a tvorivosti, spomienkou na históriu a možnosťou zblížiť ľudí, ktorí zdieľajú záujem o židovské kultúrne dedičstvo. Účasť na predchádzajúcich ročníkoch potvrdzuje záujem Košičanov o židovskú kultúru a vysiela odkaz do sveta, že nezabúdame na vlastné dejiny, ktorých nezmazateľnú súčasť tvorili práve židia.

Podujatia sa uskutočnia v ateliéri Woont a v Kulturparku/Kasárne. Vstupenky sú dostupné v Návštevníckom centre Košice na Hlavnej 59 alebo prostredníctvom siete Ticketportal.

Oficiálny web: www.mazaltov.sk
Ateliér Woont: Strojárenská 3, Košice
Kasárne/Kulturpark: Kukučínova 3, Košice

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies