Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Odraz obratu. Milam Čorba Praha - Slovenský deň, Pražské Quadriennale - 13. ročník

Odraz obratu. Milam Čorba Praha - Slovenský deň, Pražské Quadriennale - 13. ročník
Termín: 18.06.2015 - 28.06.2015
Téma: KULTÚRA
Miesto konania: Praha, (Zahraničie - Česko)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.mzv.sk/sipraha
www.theatre.sk

Popis

Odraz obratu. Milam Čorba Praha - Slovenský deň ,Pražské Quadriennale - 13. ročník

Vážení priatelia,

dovoľujeme si Vás pozvať na Slovenský deň v rámci 13. ročníka medzinárodnej prehliadky Pražské Quadriennale 2015, ktorý sa bude konať v sobotu 20. júna.

Slovenská expozícia v hlavnej Sekcii Krajín a regiónov na Pražskom Quadriennale 2015 je poctou Milanovi Čorbovi

Divadelný ústav pozýva na Slovenský deň, ktorý sa uskutoční v rámci 13. ročníka Pražského Quadriennale scénografie a divadelného priestoru 2015. V Sekcii Krajín a regiónov bude Slovensko reprezentovať expozícia Odraz obrazu. Milan Čorba, kurátorom ktorej je slovenský scénograf pôsobiaci na svetových scénach Boris Kudlička. Slávnostné otvorenie expozície sa uskutoční v sobotu 20. júna 2015 o 13.00 hod v Kostole Sv. Anny na Zlatej ulici v Prahe. Výstavu slávnostne otvorí Emília Vášáryová.

Slovenská expozícia v rámci Sekcie Krajín a regiónov pod názvom Odraz obrazu. Milan Čorba je poctou kostýmovému výtvarníkovi Milanovi Čorbovi (1940 – 2013). Kostýmy Milana Čorbu charakterizovala hra s detailom, dobová presnosť a strihová dôslednosť. Jeho dielo tak významne poznamenalo vývin moderného kostýmového výtvarníctva v slovenskom divadle druhej polovice 20. storočia. Boris Kudlička sa zameral na osobnosť Milana Čorbu v jeho celistvosti. Okrem toho, že bol dobrým pozorovateľom človeka a spoločnosti, bol aj mysliteľom a vzorom pre mnohých jeho nasledovníkov, ako aj ľudí, s ktorými sa stretával pri práci, v škole aj v živote.

Aktuálny 13. ročník Pražského Quadriennale (PQ'15) sa uskutoční od 18. do 28. júna. Jeho hlavnou témou je Spoločný priestor: Hudba Počasie Politika. Téma PQ'15 si kladie za cieľ zviditeľniť neviditeľnú scénografiu – prostredie, ktoré nás hlboko ovplyvňuje – napriek tomu, že nie je hmatateľné.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies