Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Lečofestivál a Letný prázdninový jarmok Veľké Kapušany 2015 - 9. ročník

Lečofestivál a Letný prázdninový jarmok Veľké Kapušany 2015 - 9. ročník
Termín: 29.08.2015 - 30.08.2015
Téma: VARENIE a PEČENIE DOBRôT
Miesto konania: Veľké Kapušany (SR - Košický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.vkapusany.sk

Popis

Lečofestivál a Letný prázdninový jarmok Veľké Kapušany 2015 - 9. ročník

Už po deviaty raz sa v našom meste uskutoční tradičný veľkokapušiansky Lečo festival, ktorý je pre návštevníkov synonymom gastronomického a kultúrneho zážitku.Popri súťaži vo varení leča, ochutnávok miestnych špecialít očakávame hostí s pestrou paletou vystúpení domácich a zahraničných interpretov.

Novinkou je "Deň rodiny", organizovaný počas tretieho dňa (v nedeľu) festivalu, kde si preveria svoje sily i šikovnosť deti aj dospelí.

Lečo, obľúbené jedlo najmä v letnom období, nepatrí síce medzi výnimočné gastronomické špeciality, avšak to veľkokapušianske je jedným zo špecifík miestnej kuchyne. Na jeho prípravu sa používajú nielen papriky a paradajky, ktorým sa tu zvlášť darí vďaka dobrým klimatickým podmienkam, ale dochucuje ho aj kulinárske umenie organizátorov (ne)tradičného podujatia - Lečo festivalu, spojeného so súťažou vo varení leča, a preto ojedinelého svojho druhu na Slovensku. Okrem súťaže Vás čaká aj bohatý kultúrny program a vystúpenie rôznych kapiel.

Jeho poslaním je posilniť povedomie tradičných hodnôt a jedál v regióne, zabezpečiť priamu komunikáciu vedenia mesta s jeho obyvateľmi a tiež posilniť vzťahy medzi obyvateľmi, inštitúciami, pôsobiacimi v meste a partnerskými mestami.

Tešíme sa na Vás.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies