Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Dožinky v Turej Lúke - Poďakovanie za úrodu 2015

Dožinky v Turej Lúke - Poďakovanie za úrodu 2015
Termín: 08.08.2015 - 09.08.2015
Téma: ĽUDOVÉ ZVYKY a TRADÍCIE | SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Myjava - Turá Lúka (SR - Trenčiansky kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.myjava.sk
www.youtube.com/watch?v=hThyZcFTqFI
www.youtube.com/watch?v=xAxHysZlPhA

Popis

Dožinky v Turej Lúke 2015

Počas víkendu 8. - 9. augusta 2015 sa v mestskej časti Turá Lúka opäť uskutoční podujatie tradičnej ľudovej kultúry nazvané Dožinky v Turej Lúke - Poďakovanie za úrodu.

Začne sa v sobotu dopoludnia o 10.00 h Dožinkovým jarmekom pri Gazdovskom dvore - ukážkami výroby a predajom ľudovoumeleckých produktov, sprevádzať ho bude koncert Dychovej hudby Myjavci. V rovnakom čase sa bude program rozbiehať aj na poli v Padelkoch, kde si budú môcť deti zajazdiť na koňoch a návštevníci uvidia vystavenú historickú i súčasnú poľnohospodársku techniku.

O 10.30 h sa začne pásmo nazvané Kosí Jano, mláti Paľo, v ktorom miestni folkloristi predvedú divákom tradičnú žatvu a ukážky ďalších poľných prác tak, ako sa kedysi robili.
Nebudú chýbať ani súťaž v kosení, detské tvorivé dielne, škola spevu a tanca s DFS Kopaničiarik či sprievodný kultúrny program.

O Gurmánske hody sa postarajú poľovníci. Od 14.30 h je do programu zaradená príprava dožinkových vencov a následný dožinkový sprievod Turou Lúkou, ktorý bude končiť v Gazdovskom dvore. Tu bude nasledovať tradičné pohostenie po žatve a dožinkové posedenie. O 19.00 h sa v Padelkoch začne Dožinková zábava s Myjavskou cimbalovkou.

Tohoročné dožinky budú oficiálne ukončené v nedeľu 9. augusta 2015 slávnostnými Službami Božími v turolúckom evanjelickom kostole so začiatkom o 9.30 h.

Všetkých vás srdečne na toto podujatie pozývame!

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies