Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Medzinárodný Festival klobás Martin 2015 - 1. ročník

Medzinárodný Festival klobás Martin 2015 - 1. ročník
Termín: 14.11.2015
Téma: VARENIE a PEČENIE DOBRôT
Miesto konania: Martin (SR - Žilinský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.festivalklobas.sk

Popis

Medzinárodný Festival klobás Martin 2015 - 1. ročník

Akciu organizuje Penzión Ľadoveň v spolupráci s mestom Martin v sobotu 14. novembra 2015 v areáli Penziónu Ľadoveň.

Pozývame vás na podujatie, pri ktorom sa stretnú rodiny, priatelia, známi i neznámi ľudia kvôli zábave, utuženiu vzťahov, kuchárskemu umeniu a návratu k tradíciám.

Hlavnou myšlienkou tejto akcie je spojiť ľudí v regióne Turiec a ochutnať celé spektrum klobás, ktoré sa vyznačujú rôznymi chuťami.

Prvý oficiálny ročník festivalu bude iný ako predošlý „Minuloročný festival klobás bol nultým ročníkom. Podobne ako tento rok aj ten minulý bol v priestoroch Penziónu Ľadoveň. Minulý rok bol akýmsi “zahrievacím kolom”, získali sme nové vedomosti, a "vychytali prvé muchy". Vyrobené klobásky, boli tvarom a chuťou dosť odlišné, no všetkým nám chutili,“ rozpráva Mgr. Martin Kalnický, hlavný organizátor podujatia. „Keďže sme sa pri tejto akcii stretli s množstvom zábavy a s dobrou náladou, rozhodli sme sa, že tento raz to ako prvý ročník urobíme na inej úrovni.

Akcie sa zúčastnia, tak ako minulý rok, partnerské mestá mesta Martin. Záujem o účasť na tohtoročnej akcii majú Holanďania, Srbi, Česi, Maďari a Poliaci. V regióne Turiec má výroba klobás tradíciu, preto sme pozvali aj priľahlé obce, ktoré sú združené v miestnej akčnej skupine Partnerstvo pre MAS Turiec,“ vysvetľuje Maritn Kalnický. Súčasťou MAS Turiec je momentálne 25 členov a medzi nimi aj mesto Martin, Vrútky a obce z horného Turca. „So starostami týchto obcí rokujeme o rozvoji mikroregiónu, a práve táto akcia môže všetkých spojiť a byť prospešná pre náš región,“ dodáva.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies