Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Desiatô párnickô švábkobraňá Párnica 2016

Desiatô párnickô švábkobraňá Párnica 2016
Termín: 27.08.2016 - 28.08.2016
Téma: VARENIE a PEČENIE DOBRôT
Miesto konania: Párnica (SR - Žilinský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.parnica.sk
www.svabkobranie.sk

Popis

Desiatô párnickô švábkobraňá Párnica 2016

Desáto Párnickô švábkobraňá
27.8 Kultúrno-správny dom a 28.8.2016 – športový areál Párnica

Súťaže:
- súťaž v škrobaní švábky,
- trení švábky,
- o najdlhšiu šupku,

V roku 2016 sa uskutoční už jubilejný, desiaty ročník celoslovenského folklórneho festivalu, festivalu ľudovej hudby, spevu a tanca , Desáto párnickô švábkobraňá. V rámci jubilejného desiateho ročníka, bude mať podujatie prvýkrát dvojdňový program.

V sobotu,
v rámci oslavy tridsiateho výročia založenia Folklórnej skupiny Párničan ,sa uskutoční podujatie v kultúrnom dome, kde sa predstaví jubilujúce teleso FS Párničan a jeho bývalí členovia so súčasným repertoárom, ale aj so spomienkovým programom mapujúcim tridsaťročnú históriu Párničana. Ako hostia podujatia ďalej vystúpia Detský folklórny súbor Sajdáčik a DFS Trnkárik zo Žaškova a ľudová hudba Hudbička z Likavky.

Súčasťou sobotňajšieho podujatia bude aj krojované pozývanie na konskom povoze dole dedinou, výstava fotografií a ocenení, ktoré Párničan obdržal počas svojho účinkovania.

V nedeľu
už tradične bude pokračovať podujatie v športovom areáli.Vystúpia na ňom folklórne súbory a skupiny a ľudové hudby z blízkeho aj širokého okolia. Medzi inými spomeniem folklórne skupiny Trnkári zo Žaškova, FSk Studnička z Veličnej, FSk Kraľovančan , FSk Kýčera zo Zázrivej, FSk Čečina z Veličnej, FSk Párničan, z veľkých folklórnych telies je už istá účasť Rómskeho folklórneho súboru Khamoro z Myjavy, FS Bystrina z Banskej Bystrice a hlavným ťahákom bude určite FS Železiar z Košíc.

Súčasťou kultúrneho podujatia bude aj tradičný remeselný jarmok, farmársky trh, na ktorom budú môcť ľudia ponúknuť dobrý domáci chlieb a iné pekárske výrobky, domáce výpestky z vlastnej záhrady. Návštevníkom sa budú môcť predstaviť aj chovatelia domácich zvierat, ako ovce, kozy, zajace a iné. Predajcom bude ponúknuté zadarmo miesto pod stánkom a občerstvenie. Neodmysliteľnou súčasťou tohoto podujatia je ochutnávka tradičných slovenských špecialít zo švábky, súťaž v škrobaní švábky, trení švábky, o najdlhšiu šupku, atrakcie pre deti a mnoho ďalšieho.

Úplnou novinkou tohoto podujatia bude ekosúťaž pre deti, ktorú chystá samospráva v spolupráci so Správou Národného parku Malá Fatra. Je určená deťom a mládeži od troch do osemnásť rokov. Všetky doručené plagáty budú vystavené na Švábkobraní a najlepší jednotlivec alebo kolektív dostanú za odmenu návštevu záchrannej stanice pre poranené živočíchy v Zázrivej.

Ďalšou novinkou je pozvánka pre všetky susedné obce, ktorým ponúkneme vlastný stánok s možnosťou predstaviť sa niečím, čo je pre ňu typické.

Po skončení programu bude pokračovať podujatie tanečnou zábavou.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies