Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Zimomravenie Banská Štiavnica 2016

Zimomravenie Banská Štiavnica 2016
Termín: 01.03.2016 - 06.03.2016
Téma: KULTÚRA
Miesto konania: Banská Štiavnica (SR - Banskobystrický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.kultura.banskastiavnica.sk/klient-241/kino-142/stranka-4012
www.banskastiavnica.travel/podujatia/zimomravenie-20150305/
www.banskastiavnica.sk/navstevnik/kultura-a-dobra-zabava/zimomravenie-2/uvod-5.html

Popis

Zimomravenie je malý zimný rodinný festival, ktorý má za cieľ priniesť oživenie do historického jadra Banskej Štiavnice počas končiacej sa zimy. Jeho program je rôznorodý a ponúka široké spektrum dobrej zábavy a aktivít - od školy pantomímy, cez divadelné predstavenia, koncert, dom tvorivých dielní, veľkú detskú hru v meste, až po muzikoterapiu.

Výnimočnosťou festivalu Zimomravenie je, že spája viaceré subjekty v regióne a je naň naviazaná aj zaujímavá ponuka lacnejšieho ubytovania, či dokonca celých pobytových balíkov v partnerských zariadeniach, ktoré môžu využívať rodiny.

Pre deti a ich rodičov je tak pripravený zaujímavý víkend s množstvom aktivít za výborné ceny v pokojnom a čistom prostredí Štiavnických vrchov, v perle slovenských miest Banskej Štiavnici. Neoplatí sa skúsiť?

PROGRAM
Dúhová planéta radosti
7. ročník rodinného podujatia vyvrcholí sobotným Veľkým zimomravením v Kultúrnom centre.
PROGRAM VEĽKÉHO ZIMOMRAVENIA:
10:00 Hra v meste
Dobrodružné putovanie mestom a plnenie úloh v réžii štiavnických skautov.
12:00 - 18:00 Komnaty radosti
Miestnosť spoločenských hier, tvorivé dielne a dúhový fotoateliér s maskotmi pre všetkých účastníkov Zimomravenia.
12:00 Šantenie s Erikom
Počas celého dňa bude s vami Erik. Posprevádza vás našou dúhovou planétou radosti. Zabaví vás a zasúťažíte si s ním o sladké ceny.
13:00 Čítanie s Mrkvičkom
Dramatizované čítanie s populárnym sprievodcom detskými knihami. Prežite s nami rôzne dobrodružstvá a dostaňte tú pravú chuť na ponorenie sa do sveta rozprávkových kníh!
14:30 Zimná rozprávka
Krásny príbeh malej princeznej - siroty, ktorú pred zlým osudom ukryjú do iného kráľovstva. Tu ju vychováva chudobný pastier a nik nevie o jej pôvode. Všetko končí šťastne vráti sa do svojho kráľovstva, vezme si mladého princa a žijú spolu až... Uvedie Divadlo Hotel Mária.
16:00 Takto to je
Kto mal prísť Ori alebo Zori? Nakoniec Vás obidvaja spoločne naučia ako rozlišovať tance, ako postupne vznikali temperamentné černošské, cez balet, step až po súčasné, moderné tance. Bude to jedna veľká sútaž. Chceme zapojiť všetkých, aby tancovali s nami.... bude sa len tancovať, tancovať a spievať. Ori a Zori vám to prezradia, ako to je.... v našom interaktívnom, hudobno - divadelnom predstavení, kde sa nesedi, ale tancuje. Na Zimomravenie priváža toto skvelé predstavenie divadlo Haaf.
17:30 Miro Jaroš a pesničky pre (ne)poslušné deti
Hravé a veselé pesničky Mira Jaroša naučia vaše deti užitočné veci. Nechce sa im umývať rúčky? Nepoužívajú správne čarovné slovíčka? Nechce sa im upratovať si hračky? Toto všetko sa spoločne s Mirom môžu naučiť.
====================================================
Kompletný program podujatia v dňoch 29.2. - 6.3. 2016:
Rozprávkové prázdniny v Kine Akademik
Pondelok 29.2. o 16:00 hod. Robinson Crusoe
Utorok 1.3. o 16:00 hod. Agenti dementi
Streda 2.3. o 16:00 hod. Avin a chipmunkovia 4
Štvrtok 3.3. o 16:00 hod. Ľadová sezóna
Piatok 4.3. o 16:00 hod. Řachanda
Nedela 7.3 o 16.00 hod. Zootropolis
Na všetky predstavenia vstupné: 4 €
----------------------------------
4. marec 2016 (piatok)
Dielnička v Kammerhofe (Kammerhofská 3), 10.00 - 16.00 hod.
Tvorivé dielne
Pletenie košíkov z pedigu za 3 - 8 €, Smaltovanie príveskov, náušníc za 1,50 - 4,50 €, batikovanie tašiek za 3,- €
----
Galéria Jozefa Kollára (Námestie sv. Trojice 8), 9.00 - 16.00 hod.
Tisíc odtieňov snehu
Tvorivá dielňa pre malých aj veľkých v galérii. Pozor! Prekvapenie z depozitára. Iba počas Zimomravenia bude mimoriadne vystavená skvelá kolekcia Kollárových zimných krajín a pohľadov na zasnežené mesto, ktoré opatrujeme v depozitároch galérie (piatok - sobota). V piatkovej tvorivej dielni zistíme, že sneh nie je celkom biely. Každý návštevník odíde z galérie s vlastným dielkom - verziou Kollárovho námetu so zimnou náladičkou. Pre najmenších sú pripravené hravé prekvapenia.
---
Súkromná ZŠ Bakomi (Akademická 12), 14.00 - 16.00 hod.
Výtvarný workshop s Danielou Olejníkovou
- Tvorba vlastnej hávede
Vši, blchy, roztoče, čmelíci, faraóni, žravé húsenice a iní nezbedníci, hmyz a plesne, cudzopasníci a rôzne ďalšie nechutné potvory, ktoré nikto nemá rád, a predsa tu sú. Všetky majú svoje príbehy, niektoré sú dokonca užitočné, iné nakoniec aj obdivuhodné… Poznáte ich? Na workshope si ich budete môcť aj sami vytvoriť. Vytvárať sa budú papierové 3-D objekty hmyzu a povedie ho talentovaná ilustrátorka Daniela Olejníková. Tá minulý rok ilustrovala knihu Hávedník, ktorou sa môžu návštevníci inšpirovať. Program je vhodný pre školákov. Vstup voľný.
---
Antikvariátik (Námestie sv. Trojice), 18.00 hod.
Beseda s Antikvariátikom: Daniela Olejníková
Daniela Olejníková je výtvarníčka a ilustrátorka. Vyštudovala VŠVU v Bratislave, odbor grafika a ilustrácia u prof. Kállaya. V súčasnosti sa venuje ilustrácii a knižnej tvorbe pre mládež a dospelých a voľnej grafike a kresbe. Získala ocenenie v súťaži Najkrajšia kniha Slovenska. Ilustrovala napríklad knihy V melónovom cukre od Richarda Brautigana (Artforum), Spiace mesto od Martina Vopěnky (Trio/Fragment), či Mahábháratu prerozprávanú Vladimírom Miltnerom (Argo). Najnovšia od Jiřího Dvořáka - Hávedník (Artforum, Baobab) vyšla v slovenčine i češtine v roku 2015. Žije, tvorí a jazdí na bicykli v Bratislave. Daniela Olejníková predstaví knihu Hávedník, do ktorej robila ilustrácie. Podujatie moderuje Zuzana Tkáčiková. Vstup voľný..
----------------------------------
5. marec 2016 (sobota)
Dielnička v Kammerhofe (Kammerhofská 3), 10.00 - 14.00 hod.
Tvorivé dielne
Vlastnoručne vymiesený a upečený chlebík za 1,5€, šitie handrových loptičiek, bábik za 1,5 €, smaltovanie príveskov, náušníc za 1,5 – 4,5 €
---
Baníctvo na Slovensku (Kammerhofská 3), 9.00 - 13.00, vstupné: 2 € dospelí, 1 € deti, 5 € rodiny
Netradičné puzzle
Prehliadka expozície Baníctvo na Slovensku doplnená o možnosť skladania puzzle s motívmi zbierkových predmetov.
---
Kultúrne centrum (Kammerhofská 1), 10.00 - 18.00, vstupné: 5 €
Veľké Zimomravenie
----------------------------------
6. marec 2016 (nedeľa)
Schemnitz gallery (A. Sládkoviča 2 - pod Klopačkou), 10.00 - 12.30 hod., vstupné: 5 €
Detské územie - tvorivá nedeľa v galérii Schemnitz
Tvorivý ateliér inšpirovaný aktuálnou výstavou Zimný výber 2016. Deti sa budú môcť stať skutočnými maliarmi a maľovať akrylovými farbami na plátno alebo si vyskúšať techniku pyrografie a vypaľovať obrazy do smrekových doštičiek. Obmedzená kapacita! Prosíme rodičov, aby nahlásili počet detí a ich vek na gallery@schemnitz.sk.
---
Využite aj ďalšie ponuky:
* Terra Permonia, Radničné námestie 14, Banská Štiavnica, vstupné 3 € - Mimoriadne otváracie hodiny 1.3. - 5.3. 2016 od 13.00 do 17.00 hod.
* Múzeum vo Sv. Antone - Besiedka o tom ako prezimovali zvieratká, o 11.00 a o 13.00 hodine od utorka (1.3.) do piatku (4.3.). Každé dieťa dostane malý darček.
- Mimoriadna 10% zľava platí celý „prázdninový“ týždeň (od 1.3. do 5.3.). V pondelok 29.2. a nedeľu 6.3. 2016 je múzeum zatvorené. Podmienkou uplatnenie zľavy 10% - rodinná zľava - je minimálne 1 dieťa do 18 r. a 1 dospelý.
* Reštaurácia - Pizzeria Black M, Námestie Sv. Trojice 2, 969 01, Banská Štiavnica - Mimoriadna 10% zľava 5.3. 2016 pre všetkých účastníkov so vstupenkou z podujatí Zimomravenia.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies