Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Športové majstrovstvá s Nestlé 2016 Bratislava - 26. ročník športových hier detí z detských domov

Športové majstrovstvá s Nestlé 2016 Bratislava - 26. ročník športových hier detí z detských domov
Termín: 03.06.2016
Téma: RôZNE +++
Miesto konania: Bratislava - atletický štadión Mladá Garda (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.paperlife.sk

Popis

V Bratislave v areáli atletického štadióna Mladá Garda, Račianska 103, sa v piatok 3. 6. 2016 uskutoční na celoslovenskej úrovni 26. ročník športových hier detí z detských domov -Športové majstrovstvá s Nestlé 2016. Súťažiť sa bude v atletických disciplínach, futbale, volejbale a stolnom tenise. Slávnostné nástupy sú plánované na 9.45 hod. a vyhodnotenia pretekov v čase 17.00 - 18.00 hod. Informovala o tom PhDr. Mária Soboličová, PhD., zástupkyňa jedného z organizátorov akcie, Spoločnosti priateľov detí z detských domovov - Úsmev ako dar (ÚAD). Spoluorganizátormi sú aj Nestlé Slovensko a Fórum riaditeľov a zamestnancov detských domovov.

Športové hry sa v roku 2016 konajú pod záštitou ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR Jána Richtera. Víťazný detský domov dostane putovný pohár ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Najlepší športovci budú reprezentovať Slovensko na Medzinárodných športových hrách detí z detských domovov, ktoré sa budú konať o týždeň 11.6.2016 na rovnakom mieste v Bratislave v areáli atletického štadióna Mladá Garda, Račianska 103 za účasti štátov: Slovenská republika, Česká republika, Maďarsko, Rumunsko, Poľsko a Chorvátsko.
V základných kolách sa tohto projektu v SR zúčastnilo 57 detských domovov a 753 detí z detských domovov, v celoslovenskom kole bude súťažiť 362 detí z 52 detských domovov.
Kategórie športových hier v detských domovoch :
a) kategória mladších žiakov – 6 – 10 roční
b) kategória starších žiakov – 10 – 15 roční
c) kategória dorastencov – 15 – 18 roční
d) kategória - 18 a viac roční

Celoslovenské športové hry detí z detských domovov na Slovensku budú vo vybraných súťažných disciplínach - vo futbale, volejbale, stolnom tenise a v atletike (beh na 60, 100 m, 300 m, 800 m, 1500 m, skok do diaľky, skok do výšky, vrh guľou a štafeta 4 x 100 m). V rámci regionálnych a celoslovenských športových hier bude samostatne hodnotená súťaž o najúspešnejší detský domov v účasti detí a ich umiestnení detí na športových hrách.

Dlhodobým cieľom projektu ,,Športové majstrovstvá s Nestlé“ je, prostredníctvom realizácie záujmových, športových a rekreačných aktivít v rámci primárnej prevencie, posilňovať sebavedomie, rozvíjať motivačné a vôľové vlastnosti, húževnatosť a vytrvalosť, rozvíjať schopnosti prekonávania prekážok, rozvíjať záujmovú sféru, zabezpečovať záujmové a športové aktivity zamerané na podporu vhodného využívania voľného času, organizované v otvorenom prostredí – športové súťaže a loptové hry v prírode.
Úsmev ako dar hľadá riešenie, ako v reálnych podmienkach skutočne pomôcť opusteným deťom naplniť ich potrebu blízkej osoby, trvalých vzťahov, potrebu bezpečia, adekvátnych podnetov pre zdravý vývin a dôveru v seba i iných.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies