Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Národné matičné slavnosti Komárno 2016

Národné matičné slavnosti Komárno 2016
Termín: 29.07.2016 - 31.07.2016
Téma: SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Komárno (SR - Nitriansky kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: maticneslavnosti.sk/2016/06/06/tlacova-sprava-k-podujatiu/
maticneslavnosti.sk/program
www.youtube.com/watch?v=9z1_Pb34SLI

Popis

Národné matičné slávnosti Komárno 2016

Najväčší matičný dom má Matica slovenská práve v Komárne, v minulosti tiež čelil rôznym problémom. Dnes je sídlom mnohých záujmových krúžkov.

Dňa 4. augusta si pripomíname pamätný deň Slovenskej republiky – Deň Matice slovenskej. Štvrtý augustový deň v roku 1863 sa v Martine uskutočnilo zakladajúce valné zhromaždenie Matice slovenskej. Matica slovenská tradične oslavuje tento sviatok víkendovým podujatím - Národnými matičnými slávnosťami. Po mnohé roky bolo centrom diania mesto Martin. V roku 2016 sa vedenie Matice slovenskej rozhodlo oslavy presunúť na južné Slovensko. Oslavy budú mať centrum v Komárne a organizátori sa rozhodli poňať ich naozaj veľkolepo.

Trojdňový festival bude spojený s prehliadkou mesta, Európskeho nádvoria, pevnostného systému, s ochutnávkou vín, miestnych špecialít, návštevou kúpalísk v širokom okolí ale bude sa aj spoločne tancovať. Celodenné programy na troch pódiách budú folklórneho i dramatického charakteru. Návštevníci sa budú môcť aktívne zapojiť do rôznych programov. Bude prebiehať škola folklórneho (i maďarského) tanca, moderného tanca, nacvičia spolu aj malý muzikál, ktorý divákom na konci festivalu predvedú. Gro programu budú tvoriť krúžky a zoskupenia z regiónu, organizátori plánujú pozvať na pódiá aj zaujímavých hostí. Celé slávnosti zavŕši spoločná nedeľná omša. Očakávajú viac ako dve tisícky návštevníkov z celého Slovenska, pre ktorých pripravujú rôzne atrakcie. Sprevádzať mestom, ale i bohatým programom, ich bude viac ako 100 dobrovoľníkov.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies