Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

DFS Vienok a jeho hostia Petržalka 2016

DFS Vienok a jeho hostia  Petržalka 2016
Termín: 25.06.2016
Téma: RôZNE +++ | KULTÚRA | ĽUDOVÉ ZVYKY a TRADÍCIE
Miesto konania: Bratislava - Pertžalka (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.vienok.sk
www.vienok.sk/onas.htm
www.youtube.com/watch?v=d6dMydgjn84

Popis

DFS Vienok a jeho hostia Petržalka 2016 - vystúpenie folklórnych súborov

Dom kultúry Zrkadlový háj Petržalka
Dňa 25. 06. 2016 o 19:00 hod.
Vstupné:8,- EUR

Účinkujú: DFS VIENOK, Heliška, Remeselníci, Koleso, Kominári, Kačacia Fontána, Královničky,Myjava, Lubina, Varajkový.

Hosť programu: TS KUMŠT Bratislava , Ľudová hudba Pláňava zo Skalice.

Detský folklórny súbor Vienok
vznikol v roku 1968 vo vtedajšom Dome pionierov a mládeže. Od začiatku stojí na čele Mgr. art. Helena Jurasovová-Blahová, ktorá dala súboru jeho smerovanie od začiatku, kedy bol jediným detským kolektívom v Bratislave a dáva mu jasný smer po celé roky jeho existencie.

Dnes súbor každoročne navštevuje okolo 100 detí vo veku od 5 do 18 rokov, koré pracujú v šiestich vekových skupinách. Dnes má súbor v repertoári choreografie z rôznych regiónov Slovenska, napríklad zo Zemplína, Šariša, Oravy, Terchovej, Podpoľania, Ponitria, Myjavy, Horehronia.

Vo Vienku sa už vystriedalo okolo 1 000 detí, dnes je to už druhá generácia Vienkárov. Mnohé z nich vodia dnes do Vienku svoje deti a folklór im prirástol k srdcu na celý život. Úspechy našich odchovancov možno vidieť na predstaveniach Lúčnice, SĽUK-u, Gymniku, Techniku, Ekonómu, ale aj v SND a na iných profesionálnych scénach.

Počas svojej dlhoročnej činnosti dosiahol súbor významné úspechy na domácich a zahraničných podujatiach. Vienok účinkoval na mnohých významných domácich festivaloch - Východná, Detva, Myjava, Likavka, Strážnica, Detský Prešov, kde získal významné ocenenia, napr. striebornú medailu FF Východná, 10-krát získal hlavnú cenu na celoslovenskej prehliadke detských kolektívov v Prešove. Naposledy v roku 2005 sa stal laureátom detského folklórneho festivalu na Likavke.

V zahraničí reprezentoval Slovensko na medzinárodných folklórnych festivaloch: Maďarsko, Poľsko, Ukrajina, Rakúsko, Anglicko, Taliansko, Juhoslávia, Švajčiarsko, Fínsko, Francúzsko, Kanada, Turecko, Maroko, Nemecko, Portugalsko, Macedónsko.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies