Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

57. ročník Zemplínskych slávností Michalovce 2016

57. ročník Zemplínskych slávností Michalovce 2016
Termín: 20.08.2016 - 21.08.2016
Téma: SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Michalovce (SR - Košický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.michalovce.sk

Popis

57. ročník Zemplínskych slávností Michalovce 2016

Slávnosti obohatí svojím programom FS Zemplín z Michaloviec.

Program odštartujeme v sobotu dopoludnia živou pozvánkou folklórnych a speváckych skupín z regiónu. Predstaví sa : Ondavčanka, Rakovčan, Novešan, Moravančan a Čemerňanka.

Ani tento rok nebude chýbať sprievodné podujatie tancovanie KARIČKY. Už o 15.00 hodine začíname prezentáciou účastníkov. Za pomoci tanečníkov folklórneho súboru Zemplín a pod skúseným vedením tanečných pedagógov sa účastníci naučia tancovať karičku. Tí, ktorí už tento tanec poznajú oprášia svoje pohybové znalosti. Záver Karičky bude patriť predstaveniu sa všetkých účastníkov v záverečnom defilé. V klenotnicovom programe predstavíme vojenské a regrútske zvyky zo Zemplína pod názvom „Oblečem manteľ“. Záver klenotnicového programu bude patriť „Zabave pri hudakoch“. V programe účinkujú folklórne skupiny: Čakľov, Lučaňe, Moravančan – muži a Laborec. V ďalšom programe sa predstavia DFS Zemplínik, FS Zemplín a FS Svojina. Samostatným programom sa predstaví FS Jurošík so svojim galaprogramom pri príležitosti 10. výročia vzniku.

Nedeľný program otvoríme „Privítankou“, v ktorej účinkujú zahraniční hostia zo Srbska, kultúrno – umelecký spolok Petrovska družina z Báčskeho Petrovca. Počas popoludňajších hodín sa predstaví aj DFS Jurošík .“ Utajený poklad zemplínskeho folklóru „ je názov programu v ktorom účinkujú: Harčarki z Pozdišoviec, Čemerňanka z Pustého Čemerného, Dvojo z Mihaľovec a Hnojňaňe z Mihaľovec. Zemplínske slávnosti vyvrcholia večerným galaprogramom FS Hriňovčan.

Príďte, tešíme sa na Vás!

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies