Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Svetový deň turizmu 2016 - pripojí sa aj Trnava a oslávi prehliadkami mesta

Svetový deň turizmu 2016 - pripojí sa aj Trnava a oslávi prehliadkami mesta
Termín: 24.09.2016
Téma: KULTÚRA
Miesto konania: Trnava (SR - Trnavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.regiontirnavia.sk

Popis

Svetový deň turizmu 2016 - pripojí sa aj Trnava a oslávi prehliadkami mesta

TRNAVA SA PRIPOJÍ K SVETOVÝM METROPOLÁM A DEŇ TURIZMU OSLÁVI PREHLIADKAMI MESTA

Už v sobotu 24. septembra sa v centre Trnavy môžete zúčastniť komentovaných prehliadok za symbolickú sumu, vďaka ktorým spoznáte tie najznámejšie historické pamiatky z dejín stredovekého mesta.

Oficiálny dátum Svetového dňa turizmu pripadá na 27. septembra a predstavuje ukončenie hlavnej turistickej sezóny na severnej pologuli a začiatok sezóny na južnej. Každý rok sa nesie v rovnakom duchu na celom svete. Tohtoročnou témou je "Turizmus pre všetkých".

Pri tejto príležitosti organizuje oblastná organizácia cestovného ruchu Trnava Tourism tri komentované prehliadky Trnavy v sobotu 24. septembra. Počas nich navštívite tajomnú románsku kostnicu z 12. storočia, archeologické nálezisko za Bazilikou sv. Mikuláša a ochodzu mestských hradieb na Michalskej ulici. Skúsený turistický sprievodca vám porozpráva zaujímavosti z dejín stredovekej Trnavy o prvom osídlení a počiatkoch mesta. Prehliadky sa budú konať v čase o 13:00, 15:00 a o 17:00. Cena prehliadok je symbolické 1 euro.

Svetový deň turizmu bol vybraný počas tretieho valného zhromaždenia Svetovej organizácie turizmu (UNWTO) v roku 1979. Táto organizácia je najvýznamnejšou medzinárodnou organizáciou na poli svetového turizmu. Najdôležitejším cieľom UNWTO je rozvoj voľného medzinárodného pohybu osôb. Ten má viesť k upevňovaniu spoločenských a kultúrnych kontaktov medzi príslušníkmi rôznych národov z celého sveta.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies