Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Medzinárodný Festival klobás Martin 2016 - 2. ročník

Medzinárodný Festival klobás Martin 2016 - 2. ročník
Termín: 12.11.2016
Téma: VARENIE a PEČENIE DOBRôT
Miesto konania: Martin (SR - Žilinský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.festivalklobas.sk

Popis

Medzinárodný Festival klobás Martin 2016 - 2. ročník

Pripravili sme pre vás jedinečný medzinárodný festival plný rôznych druhov klobás. Ochutnáte a zakúpite si tradičné mäsové výrobky, prežijete sobotu plnú dobrej zábavy pre deti i dospelých. Hlavnou myšlienkou festivalu je spojiť ľudí v regióne Turiec a vniesť sem aj iné druhy klobás, ktoré sa vyznačujú rozmanitosťou chutí.

V dnešnej dobe sa zabíjačka a výroba klobás pomaly vytráca, a ukázať deťom to, na čo si mnohí pamätajú zo svojho detstva, je náročné. Zaujímavosťou je, že nielen každá krajina, ale aj región, mesto, dedinka či rodina robí svoju domácu klobásu podľa vlastnej receptúry a preto je každá klobása jedinečná svojou chuťou, vôňou, tvarom a farbou. Je zvykom, že klobása je neodmysliteľnou súčasťou tradičných zabíjačiek, kde sa stretáva celá rodina. V dnešnej dobe sú už zabíjačky a výroba klobás ojedinelou vecou. So zabíjačkami, či tradičným spracovaním mäsa, sa už v súčasnosti aj na vidieku stretneme len výnimočne.

Akciu organizuje Penzión Ľadoveň v spolupráci s mestom Martin v sobotu 12. novembra 2016 v areáli Penziónu Ľadoveň.

Štartovné zahŕňa mäso a črevá, festivalové tričká a zástery pre každého z tímu (t. j. 4x). Poplatok je potrebné uhradiť bankovým prevodom. Pri platbe napíšte do správy pre prijímateľa aj názov tímu a do prihlášky uveďte číslo účtu, z ktorého ste platbu odosielali. Po dohode s organizátorom je možné štartovné uhradiť aj osobne v Penzióne Ľadoveň. Štartovné za tím je do 30. septembra 80,- € a do 10. novembra je 100,- €.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies