Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Stredoveké vianočné trhy Trnava 2016

Stredoveké vianočné trhy Trnava 2016
Termín: 16.12.2016 - 18.12.2016
Téma: JARMOKY, TRHY a HODY
Miesto konania: Trnava (SR - Trnavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.regiontirnavia.sk

Popis

STREDOVEKÉ VIANOČNÉ TRHY Trnava 2016

Námestie sv. Mikuláša, Trnava

Nárazy kladiva raziča mincí, topiaci sa včelí vosk na výrobu sviečok, vôňa medu a čečiny vznášajúca sa ovzduším - to sú Stredoveké vianočné trhy, ktoré vás pozývajú vychutnať si osobitné čaro Vianoc na najstaršom trhovisku v meste Trnava.

Na najstaršom námestí, Námestí sv. Mikuláša, pravidelne v období adventu rozkladajú svoje stánky doboví remeselníci, aby v komornej vianočnej atmosfére týchto stredovekých trhov ponúkli okoloidúcim svoje ručne zhotovené výrobky, netradičné kulinárske špeciality, či horúci dobový vianočný punč. Prijmite pozvanie pobudnúť vo vianočnej atmosfére ďaleko vzdialenej od hektického zhonu predvianočných nákupov.

Zastavte sa na pohárik horúceho vianočného punču podávaného v netradičných dobových krčahoch, ochutnajte makové, či orechové šperholtové dolky s poctivou dávkou roztopeného másla. Spoznajte staré stredoveké remeslá: ručná výroba sviečok, razenie mincí, výroba lukov, či kováčsku zručnosť.

Nebude chýbať ani betlehem. Nie však hocijaký, ale so živými postavičkami a zvieratkami. Ak sa pri nich zastavíte, radi vám zaspievajú najznámejšiu vianočnú koledu - Tichú noc. Na najmenších čaká stredoveký kolotoč poháňaný iba ľudskou silou. A ak budete trpezlivý a počkáte kým deň vystrieda noc, za svetiel faklí sa vám pred očami vyčarí neobyčajná, ba až rozprávková atmosféra Vianoc, to čomu sa hovorí Genius Loci.

Vstup voľný

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies