Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Smelý zajko - Mikulášska besiedka Viedeň 2016

Smelý zajko - Mikulášska besiedka Viedeň 2016
Termín: 05.12.2016
Téma: PODUJATIA NAŠICH KRAJANOV
Miesto konania: Viedeň, (Zahraničie - Rakúsko)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.slovaci.at/program.html

Popis

MIKULÁŠSKA BESIEDKA - SMELÝ ZAJKO VIEDEŇ 2016

V pondelok / am Montag 5.12.2016

Zvolenské divadlo Jozefa Gregora-Tajovského nás pozýva na divadelné predstavenie | Das Kindertheater JGT Zvolen ladet euch alle zur Kindertheatervorstellung ein

SMELÝ ZAJKO

v podaní Zvolenského divadla Jozefa Gregora-Tajovského. Klasická slovenská rozprávka spisovateľa Jozefa Cígera-Hronského spestrená nákazlivými pesničkami poteší deti i starších divákov. Ako každý rok, i tentokrát k nám po predstavení zavíta slovenský Mikuláš so svojimi sladkými balíčkami pre deti.

v pondelok / am Montag 5.12.2016 o / um 16.30 hod./ Uhr
v divadelnej sále Komensky Schule, Sebastianplatz 3, 1030 Wien
Vstupné /Eintritt: 10,-EUR / členovia spolkov / Vereinsmitglieder 5,- EUR
Vstupenky si rezervujte do 1.12.2016 mailom - elena.mandik@utanet.at
Napíšte meno, telefónne číslo a počet detí. Vstupenky si možno vyzdvihnúť v pokladni divadla 1/2 hodinu pred predstavením.

Tešíme sa na ďalšie stretnutia s Vami!

Rozprávka SMELÝ ZAJKO
patrí k erbovým slovenským rozprávkam. Sprevádzala detstvo viacerých generácií a aj dnes patrí k najznámejším titulom pre deti. Príhody Zajka, ktorý sa vybral do sveta za dobrodružstvom, sú nápadité, veselé aj poučné. Zajko sa zoznamuje so svetom, najprv nesmelo, postupne však získava skúsenosti, odvahu aj nové meno Smelý Zajko. Dramatizácia napísaná priamo pre zvolenské divadlo a jeho divákov rešpektuje autorov rukopis i jazyk. Prehlbuje však charaktery a dramatický vývoj postáv. Rozprávka je sprevádzaná hravými piesňami.

Spisovateľ Jozef Cíger Hronský je spätý so Zvolenom, v ktorom sa v roku 1896 narodil. V aktuálnom roku 2016 sa slávi 120. výročie jeho narodenia. Hronského prioritou bola výchova detského čitateľa k estetickému vkusu a láske k slovenskej literatúre, ktorú propagoval aj v zahraničí. DJGT chce nadviazať na jeho odkaz a vzdať mu hold prostredníctvom uvedenia Smelého Zajka na divadelných doskách. Fantázia, ktorou kniha disponuje, je výbornou príležitosťou pre sýte divadelné stvárnenie na profesionálnych doskách v autorovom rodnom meste.

DJGT systematicky venuje pozornosť tvorbe pre deti a zoznamuje ich so svetom umenia. Smelý Zajko je výbornou príležitosťou spojiť svet divadelnej fantázie s obľúbenou rozprávkou všetkých generácií. Zároveň tým DJGT pokračuje v línii uvádzania tvorby osobností nášho regiónu – tentoraz s akcentom na detského diváka.

S pozdravom za spolok SOVA
Elena Mandík a Vlado Mlynar

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies