Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

"Na tej lúke, na zelenej" Košice 2017

Termín: 05.04.2017
Téma: KULTÚRA
Miesto konania: Košice (SR - Košický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.kcubar.sk

Popis

Na tej lúke, na zelenej v 2017 - regionálna postupová súťaž a prehliadka detských folklórnych súborov

Kultúrne centrum Údolia Bodvy a Rudohoria (KCÚBaR) je organizátorom regionálnej postupovej súťaže a prehliadky detských folklórnych súborov, ktorej vyhlasovateľom a odborným garantom je Národné osvetové centrum v Bratislave z poverenia Ministerstva kultúry SR. Súťažná prehliadka je podujatím detských folklórnych súborov zaoberajúcich sa interpretáciou tradičnej ľudovej kultúry Slovenska a oblastí historicky obývaných Slovákmi, čerpajúcich folklórny materiál z územia Slovenskej republiky.
Hlavným cieľom je podporiť rozvoj detských folklórnych súborov, zvyšovať ich umeleckú úroveň, popularizovať výchovu ľudovým umením a poukazovať na jej význam v komplexnej výchove, viesť deti k poznávaniu tradičnej ľudovej kultúry Slovenska a oblastí historicky obývaných Slovákmi.

Súťažná prehliadka sa koná 05. apríla 2017 o 11.00 hod. v Kasárňach KULTURPARK na Kukučínovej 2 v Košiciach, v budove Alfa. Víťazi regionálneho kola postupujú na krajské kolo súťažnej prehliadky, ktorá sa bude konať 13. mája 2017 v kultúrnom dome obce Buzica.
Tešíme sa na hojnú účasť folklórnych súborov z Košíc a z regiónu Košice – okolie.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies