Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Tradičný trnavský jarmok 2017

Tradičný trnavský jarmok 2017
Termín: 07.09.2017 - 10.09.2017
Téma: JARMOKY, TRHY a HODY
Miesto konania: Trnava (SR - Trnavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.regiontirnavia.sk

Popis

Tradičný trnavský jarmok 2017

Najvýznamnejším kultúrno-spoločenským podujatím mesta Trnava je veľkolepý Tradičný trnavský jarmok, ktorý je návratom k tradíciám dávnych miestnych trhov. Neoddeliteľnou súčasťou jarmoku sa stalo aj obľúbené podujatie "Stredovek pod hradbami".

Tradičný trnavský jarmok predstavuje návrat k tradíciám dávnych miestnych trhov dôležitých pre život a rozvoj mesta Trnava, na konanie ktorých udelil právo samotný kráľ Belo IV. V Trnave sa pravideľne konalo osem veľkých trhov, ktoré sa neskôr transformovali na výročné trhy. Na septembrový (sobota po 8. septembri) nadviazal dnešný Trnavský jarmok.

Počas štyroch dní lákajú do Malého Ríma mnohých návštevníkov predovšetkým ukážky ľudových remesiel – práce šikovných rúk kováčov, drotárov, šúpoliarok, rezbárov, či medovnikárov. Samozrejme nebudú chýbať ani tradičné jarmočné dobroty – lokše, husacina a burčiak, ba ani kolotoče, či bohatý sprievodný kultúrny program na Trojičnom námestí.

Nepremeškajte možnosť zažiť nefalšovanú atmosféru stredovekého života. Za starobylými hradbami mesta, v sade Antona Bernoláka, sa totiž každý rok, v termíne konania Tradičného trnavského jarmoku, utáboria šermiari a rytieri so svojimi družinami v rámci podujatia Stredovek pod hradbami. Prostredníctvom dobovej kuchyne, remeselnej tvorby, šermiarskych vystúpení, ukážkami lukostreľby, či jazdou na koni vám priblížia vôňu, chuť a atmosféru skutočného stredoveku

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies