Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Víno Tirnavia 2017 - medzinárodná sútažná výstava vín

Víno Tirnavia 2017 - medzinárodná sútažná výstava vín
Termín: 19.05.2017 - 20.05.2017
Téma: VINOBRANIE a VÍNO
Miesto konania: Trnava (SR - Trnavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.regiontirnavia.sk

Popis

Víno Tirnavia, medzinárodná sútažná výstava vín je najväčším vinárskym sviatkom v Trnave. Návštevníkom prináša jedinečný zážitok z ochutnávky najrôznejších špičkových medailových vín zo Slovenska a zahraničia, ktoré ocenila prestížna medzinárodná porota.

Víno Tirnavia je považovaná za najlepšiu, najinovatívnejšiu, ale aj za najprísnejšiu slovenskú vinársku súťaž, ktorá sa stala lídrom v oblasti zavádzania nových moderných prvkov do hodnotiaceho systému. Je prvou súťažou na Slovensku, ktorá umožňuje vinárom rozhodnúť sa, či chcú svoje vína dekantovať, a ako dlho pred samotným hodnotením. Vďaka tomuto prístupu sú lepšie posudzované vína, ktoré sa pre svoju komplexnosť nestihnú prejaviť v plnej kráse ihneď po otvorení fľaše. Z toho pramení aj snaha vinárov prihlásiť do súťaže svoje najlepšie vína, ktoré by inak ostali pravdepodobne podhodnotené.

Tento ročník prináša viacero atraktívnych noviniek pre vinárov aj milovníkov vína. Domáci a zahraniční vinári môžu prihlasovať do súťaže hroznové vína vyrobené v súlade s platnou vinárskou legislatívou zaradené v desiatich kategóriách. Novinkou sú hneď tri nové kategórie, a to kategória VIII Vína oranžové, naturálne, organické, kategória IX Ovocné vína a špeciálna kategória X Nealkoholické nápoje vyrobené z hrozna.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies