Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Deň vínnych pivníc v Trnave 2017

Deň vínnych pivníc v Trnave 2017
Termín: 28.10.2017
Téma: VINOBRANIE a VÍNO
Miesto konania: Trnava (SR - Trnavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.regiontirnavia.sk

Popis

Iba jediný raz v roku máte jedinečnú možnosť objaviť pod povrchom skryté vinárske „mesto pod mestom“. Už po niekoľkýkrát sa totiž naplnia trnavské historické stredoveké pivnice tým najopojnejším mokom na svete – vínom.

Slávne tradície trnavského vinárstva a vinohradníctva ožívajú každoročne v Trnave prostredníctvom Dňa vínnych pivníc. Podzemné priestory starobylých pivníc odkrývajú milovníkom vína skryté vinárske „mesto pod mestom“.

Podľa listiny z roku 1278 Trnava ako slobodné kráľovské mesto vlastnila vysoko produktívne vinice v Uhorsku, siahajúce od dnešnej Rače až po Svätý Jur. Víno patrilo k najdôležitejším obchodným komoditám a bolo ho treba aj niekde skladovať. A tak vybudovali pod mešťanskými domami rozsiahle pivnice, ktorých tajomstvo máte možnosť počas tohto dňa odhaliť.

Príjmite pozvanie na putovanie tajomnými uličkami historického centra mesta a nechajte sa zviesť zmyselnou vôňou a ešte opojnejšou chuťou vín, dorábaných s najväčšou láskou a starostlivosťou, akú môže vinohradník ponúknuť, v autentických priestoroch, ktoré vás každým krokom a každým dychom vťiahnu hlbšie do slávnej vinárskej histórie mesta Trnava.

Ochutnajte známe, či menej známe odrody vín a odhaľte tajomstvo dobrého vína.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies