Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Rozálske hody Lamač 2017 - 18. ročník

Rozálske hody Lamač 2017 - 18. ročník
Termín: 01.09.2017 - 03.09.2017
Téma: JARMOKY, TRHY a HODY
Miesto konania: Bratislava - Lamač (SR - Bratislavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.lamac.sk

Popis

Rozálske hody v Lamači 2017 - 18. ročník

Tradičná hodová zábava obyvateľov mestskej časti Lamač. Tri dni zábavy, spevu, tanca, ale aj tradičného jedla a pitia. Tak to bude aj na Rozálskych hodoch v Lamači. Návštevníkov čakajú vystúpenia hudobných, folklórnych i tanečných skupín. Počas troch dní ožije Malokarpatské námestie nielen hudbou, ale aj vôňou hodových dobrôt.

Mestská časť Bratislava – Lamač každoročne v septembri realizuje obľúbenú a kľúčovú aktivitu - „Rozálske hody“.
Rozálske hody sú aktivitou, ktorej hlavným cieľom je zachovanie historického a kultúrneho dedičstva Lamača. Každoročne je v rámci projektu organizovaný historický sprievod, v rámci ktorého sa prezentujú aj lamačské kroje.

Tradičná hodová zábava obyvateľov mestskej časti Lamač trvá tri dni a je plná zábavy, spevu, tanca, ale aj tradičného jedla a pitia.

Tak tomu bude aj tento rok a návštevníkov čakajú vystúpenia hudobných, folklórnych i tanečných skupín. Počas troch dní ožije Malokarpatské námestie nielen hudbou, vôňou hodových dobrôt, kolotočmi, ale aj tradičnými remeselnými trhmi.

A patrónka Lamača veru ku svojim obyvateľom skúpa nebude. Hody sa v Lamači tradične konajú na počesť zasvätenia miestnej kaplnky sv. Rozálii, ktorú dali postaviť v rokoch 1680 - 1682 Bratislavskí mešťania z vďačnosti, že skončil mor, ktorý v Bratislave zúril v rokoch 1678 - 1679.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies