Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

"Na tej lúke, na zelenej" Košice 2017

Termín: 13.05.2017
Téma: KULTÚRA | ĽUDOVÉ ZVYKY a TRADÍCIE
Miesto konania: Buzica (SR - Košický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.kcubar.sk

Popis

Kultúrne centrum Údolia Bodvy a Rudohoria (KCÚBaR) je organizátorom krajskej postupovej súťaže a prehliadky detských folklórnych súborov, ktorej vyhlasovateľom a odborným garantom je Národné osvetové centrum v Bratislave z poverenia Ministerstva kultúry SR. Súťažná prehliadka je podujatím detských folklórnych súborov zaoberajúcich sa interpretáciou tradičnej ľudovej kultúry Slovenska a oblastí historicky obývaných Slovákmi, čerpajúcich folklórny materiál z územia Slovenskej republiky.

Hlavným cieľom je podporiť rozvoj detských folklórnych súborov, zvyšovať ich umeleckú úroveň, popularizovať výchovu ľudovým umením a poukazovať na jej význam v komplexnej výchove, viesť deti k poznávaniu tradičnej ľudovej kultúry Slovenska a oblastí historicky obývaných Slovákmi.

Krajská súťažná prehliadka sa koná 13. mája 2017 o 14.00 hod. v obci Buzica. Predstaví sa takmer 300 detí z 9 folklórnych súborov Košického kraja, ktoré úspešne prešli regionálnymi kolami: Hanička II. (Košice), Viganček (Košice), Želiezko (Košice), Bambuchy (Gemerská Poloma), Borostyán (Rožňava), Kincskereső (Rožňava), Jadlovček (Margecany), Radosť (Spišské Vlachy), Oriešok (Smižany). Sprievodným programom podujatia budú tvorivé dielne, kde si deti môžu vyskúšať svoju šikovnosť a zručnosť. S tanečnými lektormi a živou ľudovou hudbou zažijú školu tanca a tanečný domček, osvoja si svoje tanečné schopnosti a naučia sa nové tance z územia Slovenska.

Víťazi krajského kola postupujú na celoslovenské kolo súťažnej prehliadky, ktorá sa bude konať 3. – 4. júna 2017 v Liptovskom Mikuláši a v obci Likavka.
Projekt podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies