Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

22.folklórne slávnosti Pod Kráľovou hoľou Liptovská Teplička 2017

22.folklórne slávnosti Pod Kráľovou hoľou Liptovská Teplička 2017
Termín: 29.07.2017 - 30.07.2017
Téma: SLÁVNOSTI a FESTIVALY | ĽUDOVÉ ZVYKY a TRADÍCIE
Miesto konania: Liptovská Teplička, (SR - Prešovský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.liptovskateplicka.sk/informacie-pre-navstevnikov/folklorne-slavnosti/historia/
www.youtube.com/watch?v=CjVMLx7j7h4
www.youtube.com/watch?v=JcDFTuJ-beg

Popis

22.folklórne slávnosti Pod Kráľovou hoľou Liptovská Teplička 2017

Vystúpenia folklórnych skupín, súborov, speváckych skupín, jednotlivcov, ukážky zachovaných zvykov, regionálne špeciality, remeselný trh, bohatá ponuka sprievodných podujatí, alegorický sprievod, ukážky pôvodných remesiel, svätá omša a iné.

Obec Liptovská Teplička – Dedina roka 2007 – je organizátorom folklórnych slávností Pod Kráľovou hoľou. Je to festival venovaný hlavne zachovaniu duchovných hodnôt a kultúrneho dedičstva – spevu, tanca, zvykov formou vystúpení profesionálnych i amatérskych folklórnych skupín z celého Slovenska i zahraničia. So zahraničnými súbormi väčšinou organizujeme výmeny na festivaly.

Nezabúdame ani na detských nositeľov tradícií, ktorým je venované jedno popoludnie. Jedinečným a vyhľadávaným je alegorický sprievod obcou, kde okrem súborov účinkujú obyvatelia obce predvádzajúci všetky remeslá, nástroje, výrobky, jedlá z Liptovskej Tepličky. Počas festivalu sú i sprievodné podujatia – výstavy, súťaže krojov, spievajúcich rodín a pod.

Vystúpenie súborov a skupín: Šarišan, Zemplín, Hriňovčan, Anna Servická, Ján Ambróz, Jana Ambrózová,Vranky, Temperament Cimbal Orchestra, Izrael, Tepličan, Turnička, Bukovinka, Kýčera, Kochman.

Výstavy fotografií, krojov, rezbárstva, remeselný trh, zábavný dvor. Zaujímavý alegorický sprievod obcou, svätá omša za nositeľov tradícií a mnoho iného.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies