Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Festival chutí Nitrianskeho kraja a Jahodová Nitra 2017 - 3. ročník

Festival chutí Nitrianskeho kraja a Jahodová Nitra 2017 - 3. ročník
Termín: 03.06.2017
Téma: VARENIE a PEČENIE DOBRôT
Miesto konania: Nitra (SR - Nitriansky kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.jahodovanitra.sk
visitnitra.eu

Popis

FESTIVAL CHUTÍ NITRIANSKEHO KRAJA A JAHODOVÁ NITRA OPÄŤ OŽIJÚ 2017 - 3. ročník

Už po tretíkrát sa v Nitre koná atraktívna gastronomická akcia s názvom Festival chutí Nitrianskeho kraja, ktorého súčasťou je Jahodová Nitra, spájajúca gastronomické špeciality s odkazom na pestovanie jahôd v tomto kraji.

Tento rok predstaví nielen regionálne špeciality a pestovateľov, ale aj viac ako 9 kamenných reštaurácií, ktoré prídu „von“ za labužníkmi na pešiu zónu a Svätoplukovo námestie a ponúknu svoje chuťovky. Festival sme rozdelili na tematické zóny. Hlavnou hviezdou bude veľký stan reštaurácii, na druhom konci námestia mu bude kontrovať street food zóna, ktorá bude hneď vedľa pivovarov a cidrov. Dopĺňať ich bude množstvo menších stánkov s vínom, výberovou kávou, čokoládou aj lokálnymi špecialitami.

Organizátori vybrali len prevádzky z Nitrianskeho kraja, ktoré si udržujú stabilnú úroveň a ponúkajú výnimočné delikatesy. Pozvali len priamych producentov a menšie značky.

Umenie kuchárov doplní bohatý sprievodný program v rámci Osláv dňa sv. Urbana: príjemná swingová hudba pri degustácii najlepších regionálnych vín vo vínnom stane či jazzové korzo pri gastronomických prevádzkach. Na svoje si prídu aj milovníci bubnov, rytmu a južanského temperamentu. Súčasťou festivalu bude Medzinárodný festival bubnov a perkusií drumpoint Slovakia 2017 sprevádzaný krásnymi tanečnicami. Návštevníci si budú môcť oddýchnuť pod živou zeleňou, pre deti bude pripravený kútik s hrami a o tieň sa im postarajú prestrešené stánky aj slnečníky. Večer nás všetkých čaká nefalšovaná Fiesta pod Zoborom. Kubánska kapela, sambové tanečníčky a bubeníci.

VSTUP JE VOĽNÝ

PROGRAM:

SVÄTOPLUKOVO NÁMESTIE

10.00 Deň otvorených dverí a Deň detí v Divadle Andreja Bagara
autogramiádu hereckého súboru, bohaté tvorivé aktivity a dielne, ochutnávka kulinárskych lahôdok, inscenovaná prehliadka Nepovolaným vstup zakázaný, obľúbené piesne z inscenácií, zábavná show Milujem DAB, predstavenie Ferdo Mravec.
13.00 – 22.00 Jahodová Nitra
gastrofestival, ochutnávky gastronomických špecialít a najlepších ročníkových vín, odhaľovanie tajomstiev šéfkuchárov, „street food“ zóna, minipivovary


DEŇ SV. URBANA

15.00 Vitajte na festivale, vychutnajte si gastronómiu, kvalitné vína, najkrajšie destinácie a program
Účinkujú: FS Čeľaďanka, Kuštárovci, herci Divadla Andreja Bagara v Nitre, TS Old School Brothers, E.G.O. Group, Cuban Salsa fitness
19.30 Veľký bubenícky sprievod
Vášnivé kubánske rytmy zoskupenia Presion Cubana


PEŠIA ZÓNA

15.00 drumpoint Slovakia 4. ročník medzinárodného festivalu bubnov a perkusií
19.30 bubenícky sprievod
bubenícke skupiny z Európy a tiež show špeciálnych hostí z Brazílie – bubeníkov Robertu a Marivalda. Podvečer sa Nitra zmení na malé Rio de Janeiro vďaka sprievodu plnému bubeníkov, tanečníc, chodúliarov a maskotov.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies