Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Športové majstrovstvá s Nestlé Šamorín 2017

Športové majstrovstvá s Nestlé Šamorín 2017
Termín: 13.06.2017 - 14.06.2017
Téma: RôZNE +++
Miesto konania: Šamorín (SR - Trnavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.nestle.sk
www.usmevakodar.sk

Popis

Tohtoročné Športové majstrovstvá sa uskutočnia v niekoľkých etapách. Na celoslovenskej úrovni sa budú konať v utorok 13. 6. a v stredu 14. 6. 2017 v Čilistove – Šamorín, súťaž v stolnom tenise prebehne už v pondelok 12. 6. v Ružomberku. Súťažnými disciplínami sú futbal, volejbal, stolný tenis a atletika. 13.6. je slávnostný nástup plánovaný o 14.00 hod. (futbal a volejbal) a 14.6. o 9.00 hod. je slávnostný nástup na atletické disciplíny. Vyhodnotenie sa bude konať v stredu o 13.30 hod. Športové hry sa organizujú v 8 krajoch pre detské domovy štátne, akreditované subjekty, vrátane profesionálnych rodín patriacich do príslušného kraja. Každoročne sa konajú pod záštitou ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR Jána Richtera a v spolupráci s Ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny a víťazný detský domov dostane putovný pohár ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Súťažiť sa bude v 4 disciplínach - futbal, volejbal a v atletických disciplínach (beh na 60, 100 m, 300 m, 800 m, 1500 m, skok do diaľky, skok do výšky, vrh guľou a štafeta 4 x 100 m). Samostatne bude hodnotená aj súťaž o najúspešnejší detský domov v účasti detí a ich umiestnení detí na športových hrách celkovo, vyhlásime aj najlepšieho športovca a športovkyňu.

Deti sú rozdelené do niekoľkých kategórií podľa veku: kategória mladších žiakov (6 – 10 roční), kategória starších žiakov (11 – 15 roční), kategória dorastencov (16 – 18 roční), kategória (19 a viac roční). Na medzinárodné športové hry postupujú len športovci v kategórii 10 – 17 ročných (podľa medzinárodných pravidiel) a to prví dvaja v každej disciplíne, 1 volejbalové družstvo, 1 futbalové družstvo a 2 chlapci a 2 dievčatá na stolný tenis.

Víťazi postupujú podľa postupového kľúča na Medzinárodné športové hry detí z detských domovov, kde budú reprezentovať Slovensko za účasti štátov: Slovenská republika, Česká republika, Maďarsko, Rumunsko a Poľsko. Hostiteľskou krajinou pre konanie majstrovstiev bude tento rok Maďarsko a termín konania je stanovený na september 2017.

Dlhodobým cieľom projektu ,,Športové majstrovstvá s Nestlé“ je, prostredníctvom realizácie záujmových, športových a rekreačných aktivít v rámci primárnej prevencie, posilňovať sebavedomie, rozvíjať motivačné a vôľové vlastnosti, húževnatosť a vytrvalosť, schopnosti prekonávania prekážok, rozvíjať záujmovú sféru, zabezpečovať záujmové a športové aktivity zamerané na podporu vhodného využívania voľného času, organizované v otvorenom prostredí – športové súťaže a loptové hry v prírode. Úsmev ako dar hľadá riešenie, ako v reálnych podmienkach skutočne pomôcť opusteným deťom naplniť ich potrebu blízkej osoby, trvalých vzťahov, potrebu bezpečia, adekvátnych podnetov pre zdravý vývin a dôveru v seba i iných. Základnou myšlienkou, ktorú sa i týmto spôsobom darí napĺňať, je ,,aby každé dieťa malo rodinu“.
Firma Nestlé dlhodobo podporuje projekty a aktivity v prospech rôznym spôsobom znevýhodnených detí, čo oceňuje aj Úsmev ako dar. Široká verejnosť vníma Nestlé ako dôveryhodnú a úspešnú spoločnosť, ktorá podporuje projekty v neziskovom sektore a aj toto podujatie podporila najväčšou finančnou čiastkou zo všetkých sponzorov.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies