Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

18. tradičné lednické dožinkové slávnosti Lednica 2018

18. tradičné lednické dožinkové slávnosti Lednica 2018
Termín: 19.08.2018
Téma: SLÁVNOSTI a FESTIVALY | ĽUDOVÉ ZVYKY a TRADÍCIE
Miesto konania: Lednica (SR - Trenčiansky kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.lednica.eu.sk

Popis

18. tradičné lednické dožinkové slávnosti Lednica 2018

Dňa 18.8.2018 od 12.- 24. hod. Amfiteáter pod hradom, Lednica

Obec Lednica a Považské osvetové stredisko Považská Bystrica vás pozývajú na 18. ročník obnovených tradičných lednických dožiniek 2018. Lednické dožinky patria medzi úspešné a vyhľadávané spoločenské podujatia nielen u domácich obyvateľov, ale aj pre divákov z regiónu a zahraničných turistov - najmä z Moravy, ktorých do Lednice priťahuje jedinečná atmosféra.

Slávnosti ponúkajú bohatý kultúrny program, v ktorom dominuje krojovaný sprievod obcou so žatevným vencom, sedliacka jazda na vyzdobených konských záprahoch, staré žatevné mechanizmy, Ledničania v pôvodných pracovných odevoch, folklórne skupiny, súbory a dychovky.

Po slávnostnom posvätení dožinkového venca v kostole miestna folklórna skupina odovzdá na amfiteátri dožinkový veniec starostovi obce.

V amfiteátri pokračuje program folklórnych skupín, súborov, sólistov spevákov, inštrumentalistov z regiónu Považia, ako aj kolektívov z rôznych častí územia Slovenska.

V nedeľu 19. augusta 2018 sa bude konať v malebnej pohraničnej obci Lednica, obklopenej nádhernou prírodou, skalnými bralami a tajomným hradom Lednica už 18. ročník obnovených tradičných lednických dožiniek.

Lednické dožinky patria medzi úspešné a vyhľadávané spoločenské podujatia nielen u domácich obyvateľov, ale aj pre divákov z regiónu a zahraničných turistov - najmä z Moravy. Do Lednice ich priťahuje jedinečná atmosféra. Slávnosti ponúkajú bohatý kultúrny program, v ktorom dominuje krojovaný sprievod obcou so žatevným vencom, sedliacka jazda na vyzdobených konských záprahoch, staré žatevné mechanizmy, Ledničania v pôvodných pracovných i slávnostných krojových odevoch, folklórne skupiny, súbory a dychovky. Sviatočná furmanka začne o 13.30 hodine pri miestnej základnej škole.

Po slávnostnom posvätení dožinkového venca v kostole sv. Jána Nepomuckého, miestna folklórna skupina Ledničanka, ktorá si pripomenie zároveň 40 rokov od svojho vzniku, odovzdá v amfiteátri dožinkový veniec starostovi obce.

Vystúpením folklórnych skupín, súborov, sólistov spevákov, inštrumentalistov z regiónu Považia pokračuje program v amfiteátri so začiatkom o 15.00 hodine. Tešiť sa môžete na FSk a DFS Ledničanka, Lednica; FSk Mestečko, Mestečko; FSk Manínec, Podmanín. Hosťom programu tohtoročných slávností bude folklórny súbor MLADOSŤ z Dubnice nad Váhom o 16.00 hodine.

O 16.50 h, vystúpi so svojím programom ANDER Z KOŠÍC a pokračovať bude Hudobná skupina HRDZA. K sprievodným podujatiam patrí aj sobotný program na hrade Lednica, ako aj prezentácia a ukážka prác ľudovo-remeselných výrobcov a ochutnávka tradičných jedál. O 18.00 hodine bude pokračovať program ľudovou veselicou, hrať bude hudobná skupina KOMPROMIS z Lednice.

P R O G R A M :
13.00 Sviatočná furmanka

krojovaný sprievod folklórnych skupín, súborov a dychovej hudby MEDŇANKA obcou Lednica

14.00 Požehnanie chleba

Kostol sv. Jána Nepomuckého

14.30 ANDER Z KOŠÍC

15,30 Už sme dožali

FSk LEDNIČANKA, Lednica

DFSk LEDNIČANKA, Lednica

FSk MESTEČKO, Mestečko

FSk Manínec, Podmanín

15.50 FS MLADOSŤ, Dubnica nad Váhom

16.50 Hudobná skupina HRDZA

18.00 ZLOSOVANIE TOMBOLY

19.00 Ľudová veselica - KOMPROMIS, Lednica

Sprievodný program:

13.00 – 19.00 Z RÚK MAJSTROV - ukážky prác ľudovoumeleckých výrobcov

POĎ SA S NAMI HRAŤ - tvorivé dielne, atrakcie pre deti

GAZDOVSKÝ DVOR - mlátenie cepmi na humne

PREHLIADKA HRADU LEDNICA a sprievodný program

Zmena programu vyhradená. Vstup voľný.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies