Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

KOLIESKO 2018 Kokava nad Rimavicou - XXVIII. ročník

KOLIESKO 2018 Kokava nad Rimavicou - XXVIII. ročník
Termín: 02.08.2018 - 05.08.2018
Téma: KULTÚRA | ĽUDOVÉ ZVYKY a TRADÍCIE | SLÁVNOSTI a FESTIVALY
Miesto konania: Kokava nad Rimavicou, (SR - Banskobystrický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.kokava.sk/download_file_f.php?id=854866
www.youtube.com/watch?v=wmNR1W1vp4M
www.youtube.com/watch?v=B3ZIv019jpI

Popis

KOLIESKO 2018 Kokava nad Rimavicou - XXVIII. ročník

Festival KOLIESKO je festivalom mladých folkloristov, festivalom tradičnej ľudovej kultúry. V roku 1990 prišla skupina študentov vtedajšej Vysokej školy pedagogickej v Nitre s iniciatívou usporiadať folklórny festival mladých a medzi nimi aj študent - rodák z Kokavy nad Rimavicou, Ivan Murín ktorý bol dramaturgom festivalu do roku 2014. Vtedy ešte nikto netušil, že snahou pár študentov za podpory ľudí, ktorým je folklór blízky, sa zrodí celoslovenský festival tradičnej ľudovej kultúry s medzinárodnou účasťou a že sa stane festivalom mladých tvorcov a interpretov aktívne alebo pasívne sa zaujímajúcich o štúdium, spracovanie a interpretáciu ľudového tanca, spevu a hudby.

Festival KOLIESKO je zameraný na výuku študentov katedier folkloristiky a etnológie a budúcich odborníkov v oblasti tradičnej kultúry. Tento festival je pracovno-spoločenským stretnutím mladých tvorcov a interpretov, ktorí sa prakticky a teoreticky zaujímajú o výskum, štúdium, spracovanie a interpretovanie ľudového tanca, hudby a spevu, prípadne majú záujem o ľudovú tradičnú kultúru vo všeobecnosti.

Piatok - Program pri kokavskej fontáne sa stal veľmi obľúbeným, pretože návštevník festivalu má možnosť uvidieť nespočetné množstvo jednotlivcov, súborov a skupín, ale aj odvážlivcov, ktorí chcú predstaviť na pódiu svoje spevácke, hudobné alebo tanečné schopnosti po druhýkrát.
Aj tento rok budú otvorené DVORY. Otváracím programom sú Ozveny nad Kokavou - signálne nástroje a spevy mužov a žien zo striech a balkónov námestia.

Sobota – otvorenie Remeselnej uličky – naša Remeselná ulica bude zostavená z tých remesiel, ktoré v Kokave a okolí boli bežnými zručnosťami ľudí.
Celý deň pokračuje program Koliesko pri fontáne, kde sa predstaví veľký počet účinkujúcich a približne o 16,00 pokračuje program v amfiteátri, kde sa konajú programy až do nočných hodín.

Nedeľa - komorné programy

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies