Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Tradičná chuť Podpoľania 2013

Tradičná chuť  Podpoľania  2013
Termín: 22.06.2013
Téma: VARENIE a PEČENIE DOBRôT
Miesto konania: Očová (SR - Banskobystrický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.ocova.sk
Ďalšie informácie: Tel.: +421 45 534 90 69 , Mail:starosta@ocova.sk

Popis

Tradičná chuť Podpoľania 2013

Motto:
„Podporujeme tradície vidieckej kuchyne a zachovanie senzorických vlastnosti regionálnych jedál a nápojov.“

Hlavní organizátori:
Regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora Zvolen
Obec Očová
Občianske združenie Tradičná chuť regiónov Slovenska

Spoluorganizátori:
PERON Slovakia s.r.o. Očová
Folklórne združenie Očovan
Obce a mestá regiónu Podpoľania
Jednota dôchodcov Slovenska

Vás pozýva na podujatie
"Tradičná chuť Podpoľania 2013"
uskutoční sa v sobotu 22.6.2013 v Očovej v Remeselníckom dome.

Príjem prihlášok prebieha v termíne do 10.6.2013.

Výťah zo súťažných podmienok:
* Suroviny musia pochádzať zo Slovenskej republiky pri zachovaní tradičných plemien zvierat a rastlinných kultúr.

* Suroviny a ingrediencie na všetky jedlá zabezpečí organizátor na základe záväznej prihlášky

* Prihlasovateľ prihlási svoje jedlo do týchto hodnotených kategórií:
• Vaječné jedlá
• Mliečne jedlá
• Mäsové jedlá
• Zeleninové jedlá
• Múčne jedlá
• Polievky

* Minimálny počet účastníkov v jednotlivých druhoch jedál v každej kategórii v roku 2013 s právom súťažiť o ocenenie Tradičná chuť Podpoľania sú dvaja účastníci.

* Každý súťažiaci pripraví jedlo – 6 porcií, na vlastnom zariadení- sporák, varič, kotlík.


Program súťažného dňa:

a. Príprava jedál na mieste od 8,00 – 12,00 hod.

b. Hodnotenie jedál priebežne po uvarení jedla do 13,00 hod.

c. Vyhodnotenie súťaže 13,00 – 14,00 hod.

d. Verejná ochutnávka tradičných jedál – 14,00 hod.

e. Kultúrny program, hudba.

f. Prezentácia firiem poľnohospodárskych, potravinárskych, spracovateľských a obchodných.

8. Sprievodné akcie

a. Kultúrny program detí prepojený s myšlienkou: „Slovensko je naša zem, čo zasejem, to aj zjem“

b. Súťaže kulinárskych zručností

c. Odborný seminár k bezpečnosti potravín a surovín produkovaných na Slovensku

d. Výstava – prezentácia regiónu Podpoľanie

e. Potraviny očami detí – výstavka ručných prác

f. Ponuka víťazných jedál zo súťaže – Tradičná chuť Podpoľania 2013

g. Predaj ľudovo-umeleckých výrobkov

h. Ukážky ručných prác a remeselných zručností

Podporujeme tradície vidieckej kuchyne a zachovanie senzorických vlastnosti regionálnych jedál a nápojov.

Copyright © 2011 – 2017 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny