Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Kremnická slávnosť vína 2018 - 2. ročník

Kremnická slávnosť vína 2018 - 2. ročník
Termín: 17.11.2018
Téma: VINOBRANIE a VÍNO
Miesto konania: Kremnica (SR - Banskobystrický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.ringburger.sk

Popis

Kremnická slávnosť vína 2018 - 2. ročník

Dňa 17. novembra mesto Kremnica oslavuje 690. výročie založenia mesta Karolom Róbertom z Anjou a Kremnická slávnosť vína bude po druhýkrát jej súčasťou.

O 15:00hod. otvorí svoje brány 8 gotických pivníc na Štefánikovom námestí, v ktorých sa predstavia jednotliví vinári zo všetkých vinohradníckych oblastí Slovenska, ale aj Nemecka a Talianska. Prehľadná mapka v tlačenom sprievodcovi vás jednoducho znaviguje, ako sa do pivníc k vinárom dostanete.

O 13.00 hod sa vo vstupnej sieni Domu komorského grófa bude konať komentovaná degustácia na tému Slovensko vs Svet, ktorú povedú špičkový someliéri spoločnosti Wineexpert. Zároveň sa nám malým koncertom predstaví aj súčasný majiteľ domu, kremnický rodák a husľový virtuóz Peter Michalica.

Upozorňujeme, že kapacita je max. 70 osôb a vstup je možný len pre majiteľov červenej vstupenky s komentovanou degustáciou v hodnote 25,- EUR !!!

Novinkou bude jedinečná výstava zbierky známok kremnického rodáka Patrika Febena s motívom vína pod názvom „VÍNO NA OBLIZNUTIE“. Výstavu otvoríme o 15:00 hod. vo vstupnej sieni Radnice.

Počas akcie sa tradične o dobrú náladu v pivniciach postará miestna ľudová hudba Majerovci a dobová kapela Huncfut. V pivnici č.3 pod Radnicou sa vrátite v čase v stredovekej „krčme“. Po skončení slávnosti vína o 20.00 hod si v pôsobivej kočiarni mestského úradu môžete koncertom zaspomínať na legendu Johna Lennona prostredníctvom kapely Working Class Hero.

Neodmysliteľnou súčasťou slávnosti vína budú aj gastrošpeciality od miestnych farmárov, no tohto roku to bude priamo v pivniciach. Špeciálne menu si pre vás pripravia aj reštaurácie na námestí.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies