Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Maškrty zo zabíjačky 2019 Nová Bystrica - Skanzen Vychylovka

Maškrty zo zabíjačky 2019 Nová Bystrica - Skanzen Vychylovka
Termín: 13.10.2019
Téma: VARENIE a PEČENIE DOBRôT
Miesto konania: Nová Bystrica - Skanzen Vychylovka (SR - Žilinský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.kysuckemuzeum.sk

Popis

Maškrty zo zabíjačky 2019 Nová Bystrica - Skanzen Vychylovka

V nedeľu 13. októbra 2019 pozývame návštevníkov počas celého dňa ochutnať tradičné zabíjačkové špeciality, okorenené účinkovaním ľudovej hudby v Skanzene Vychylovka - Nová Bystrica. Zvykom v kysuckých dedinách je tradičným zimným kulinárskym zážitkom rozhodne zabíjačka. Zabíjačka bývala na kysuckej dedine vždy príležitosťou na veľké rodinné stretnutia. Už krátko po dušičkách, keď sa trochu ochladilo, začínalo obdobie zabíjačiek. Vrcholili najneskôr týždeň pred Vianocami, aby mali gazdovia dostatok času na zaúdenie klobás. Tie nesmeli na vianočnom stole hojnosti chýbať.

Ak vám prišla v októbri chuť na zabíjačkové špeciality, pozývame Vás v nedeľu na ochutnávku tradičných jedál zo zabíjačky. Pre maškrtné jazyky bude pripravená zabíjačková kapustnica a rôzne špeciality. Celé podujatie spríjemní a okorení od 13. 00 hod. Ľudová hudba Romana Capeka z Skalitého.

Pokiaľ bude priaznivé počasie, môže si vychutnať jazdu Historickou lesnou úvraťovou železnicou, drezinou alebo si spríjemniť deň prechádzkou po jesennom skanzene. Peknú jesennú nedeľu Vám praje Kysucké múzeum v Čadci a Žilinský samosprávny kraj.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies