Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Vianoce v Gazdovskom dvore Turá Lúka 2019

Vianoce v Gazdovskom dvore Turá Lúka 2019
Termín: 25.11.2019 - 29.11.2019
Téma: ĽUDOVÉ ZVYKY a TRADÍCIE
Miesto konania: Myjava - Turá Lúka (SR - Trenčiansky kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: myjava.sk

Popis

Vianoce v Gazdovskom dvore 2019 Turá Lúka

Centrum tradičnej kultúry v Myjave pripravilo pre deti výchovno-vzdelávacie podujatie s názvom Vianoce v Gazdovskom dvore, ktoré sa bude konať od 25. do 29. novembra 2019. V rámci neho budú mať deti z materských a základných škôl a študenti stredných škôl vypočuť si rozprávanie o predvianočnom období – Advente, ako aj o tradičných Vianociach. Bude to rozprávanie o čarovnej moci stridžích dní, akými boli Katarína, Ondrej, Barbora, Mikuláš, Lucia a Tomáš. Atmosféru blížiacich sa vianočných sviatkov deťom umocní výroba tradičných ozdôb, zdobenie medovníkov, ako aj názorná ukážka prípravy tradičného štedrovečerného stola, nad ktorým podľa starých zvykov visel vianočný stromček.

Deti si z tohto podujatia odnesú nielen tradičné vianočné medovníky, naučia sa spievať koledy, ale získajú predovšetkým nové poznatky o pravej podstate Vianoc, na ktoré by sme nemali zabúdať.

V prípade záujmu o podujatie sa môžu záujemcovia hlásiť v Centre tradičnej kultúry Myjava u pani Evy Čmelovej na tel. číslach 034/621 32 52, 0918 968 706 a e-mailovej adrese eva.cmelova@ctk.tsk.sk

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies