Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Vianočná Detva 2019

Vianočná Detva 2019
Termín: 10.12.2019 - 13.12.2019
Téma: JARMOKY, TRHY a HODY
Miesto konania: Detva (SR - Banskobystrický kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.detva.sk

Popis

Vianočná Detva 2019

Aj keď najkrajšie chvíle zažívame počas Vianoc v kruhu svojich blízkych, vianočnou atmosférou sú zaplnené ulice miest a obcí už dávno pred koncom roka. Vianočná Detva oficiálne odštartuje 10. decembra. Od tohto dňa až do 13. decembra pripravilo mesto Detva Vianočné trhy pri fontáne pred Domom kultúry A. Sládkoviča.
Trhy budú otvorené od 15. do 19. hodiny, nájdete v nich nielen vianočné stánky, sviatočný punč, ale aj bohatý kultúrny program. Už v utorok 10. decembra o 17. hodine sa predstavia spevácky zbor Superar a detské folklórne súbory Slniečko a Ratolesť z Detvy. V rovnakom čase v stredu 11. decembra si môžete pozrieť tanečné pásmo ZUŠ S. Stračinu v Detve, Crazy-rock a mládežnícky zbor Hosanna z Detvy. Vo štvrtok 12. decembra sa od 16. hodiny o kultúru postarajú víťazi speváckej súťaže Zlatý kľúčik 2019, DFS Podpoľanček a folklórne skupiny Detvani a Hájiček z Chrenovca – Brusna. V piatok 13. decembra bude patriť priestor pri fontáne dychovej hudbe Detva, spevokolu Senior a hudobnej skupine Elán – Forever zo Šiah.

V sobotu 14. decembra pokračuje Vianočná Detva na Námestí SNP v Detve Vianočným jarmokom. Ten o 10. hodine otvorí primátor mesta Ján Šufliarský. Súčasťou jarmoku je program Koledníci, pôjde už o 19. ročník prehliadky vianočných a novoročných hier. Účinkujú koledníci z Podpoľania, Lomu nad Rimavicou, Lúčky pri Brezne a Drábska. Vystúpi tiež detský folklórny súbor Sílešánek z Vinodolu pri Nitre a nebudú chýbať ani folklórne kolektívy z Detvy. Súčasťou tohtoročného jarmoku bude aj tradičná zabíjačka.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies