Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Prievidzské hody 2013

Prievidzské hody 2013
Termín: 10.08.2013 - 11.08.2013
Téma: JARMOKY, TRHY a HODY
Miesto konania: Prievidza (SR - Trenčiansky kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.prievidza.sk

Popis

Návštevníci Prievidze, obyvatelia Prievidze i okolia, ktorí si nájdu čas a prídu, organizátori opäť pripravili zaujímavý program, v ktorom bude vládnuť dobrá papanička, nálada a hudba. Hodovať sa bude počas celého víkendu 10., 11. a 12. augusta 2013.

Program:

10. augusta 2013
O 10.00 hod. Stretnutie klubu rodákov Hornej Nitry.
Je to už 20. stretnutie Klubu rodákov hornej Nitry. Toto podujatie každoročne privádza do Prievidze a okolia ľudí, ktorí sa na hornej Nitre narodili, ale už dlhšie v regióne nežijú. Práve pri príležitosti hodov prichádzajú opäť do Prievidze, aby si zaspomínali a stretli sa so známymi či rodinou.

16:30 hod. Prievidzská púť k sviatku nanebovzatia Panny Márie.
Tradičnou súčasťou hodov je aj Prievidzská púť k Nanebovzatej Panne Márii na Mariánsky vŕšok, ktorá sa uskutoční 10. augusta o 16.30 h od Farského kostola svätého Bartolomeja v Prievidzi.

11. augusta 2013
Na Prievidzskom rínku
Na Námestí slobody rekonštrukciu tradičného hodového jarmoku s názvom Na prievidzskom rínku. Prezentovať sa na ňom bude viacero ľudovoumeleckých tvorcov, pripravené sú aj atrakcie pre deti a bohatý kultúrny program, ktorý potrvá do neskorého večera. Popoludní sa návštevníci môžu tešiť na tradičné Hody pri dychovke s SDO Prievidza a Tanečným súborom Mažoretky Trend, dychovými hudbami Podhradie, Hornonitranka Prievidza, Sebedražská kapela, Bojnická kapela, a tiež na hodovú veselicu so skupinou Borovienka,
Hody pri dychovke



Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies