Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

Medzinárodný festival klobás - Klobásafest 2020 Báčsky Petrovec

Medzinárodný festival klobás - Klobásafest 2020 Báčsky Petrovec
Termín: 15.02.2020
Téma: PODUJATIA NAŠICH KRAJANOV | VARENIE a PEČENIE DOBRôT
Miesto konania: Báčsky Petrovec, Vovjodina, Srbsko, (Zahraničie - Európa/Svet)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.petrovec.org.rs/klobasafest/2020/vyzva-na-klobasafest-2020

Popis

Medzinárodný festival klobás - Klobásafest 2020 Báčsky Petrovec


Miestne spoločenstvo Báčsky Petrovec vás pozýva na Medzinárodný festival klobás − Klobásafest 2020, ktorý bude v Petrovci 15. februára 2020. Zúčastniť sa môžete ako člen súťažiaceho tímu, ako predajca vlastných výrobkov alebo ako návštevník, ktorý hlasovaním ocení kvalitu vyrobených klobás.

Príďte sa pobaviť, zaspievať si a zatancovať, zahrať tombolu a vyhrať, súťažiť a ochutnať klobásky, škvarky a ďalšie zabíjačkové dobroty.



Záujemcovia o súťaž vo výrobe najlepšej čerstvej klobásy sa môžu ohlásiť v Miestnom spoločenstve Petrovec osobne alebo zavolať na tel. číslo +381(0)21/780-032. Tlačivo na prihlášku a detaily o festivale si môžete stiahnuť z webovej stránky www.petrovec.org.rs/klobasafest.

Priestor na predajné stánky si môžete objednať v Turistickej organizácii Obce Báčsky Petrovec osobne alebo telefonicky na číslo: +381(0)21/780-478.

Program

10.30 − Prezentácia a rozmiestnenie tímov k stolom

10.45 − Rozdelenie zložiek na výrobu klobás vedúcim súťažiacich tímov

11.00 − Vystúpenie hudobnej skupiny Maks a hosťujúcich spevákov

11.15 − Otvorenie Klobásafest 2020 a začiatok súťaže vo výrobe klobás

11.30 − Predaj pražených klobás a vyprážaných škvariek na stánkoch

12.00 − Tombola – ochutnávka pražených klobás na stánkoch tímov

12.15 − Odber vzoriek čerstvých klobás od súťažiacich tímov

13.45 − Začiatok súťaže vo výrobe masla tradičným spôsobom

14.00 − Losovanie výhercov na tombole

14.30 − Verejná ochutnávka a ocenenie vyrobeného masla

15.00 − Udeľovanie diplomov a ocenení

15.30 − Ľudová veselica

Súťaž vo výrobe čerstvých klobás

Tím je zostavený zo 4 členov (1 triezvy šofér + traja smädní rytieri).

Štartovný poplatok pre tím je 7 000 dinárov alebo 70,- eur pre zahraničné tímy – do 15. 1. 2020.

Od 16. 1. 2020 poplatok pre tím je 8 000 dinárov alebo 80,- eur a treba ho zaplatiť do 10. februára 2020.

V cene poplatku je zahrnuté:

− mleté bravčové mäso na výrobu klobás 10 kg, nádoba na miešanie,

− umyté a nasolené tenké črevá na výrobu klobás (15 metrov),

− umyté hrubé črevo na výrobu klobás (1 kus)

− hygienické rukavice (4 x 2), doska na krájanie klobásy (1 x),

− zástery s logom Klobásafest 2020 (4x) a kalendár na rok 2020 (4 x),

− stôl a priestor na výrobu klobás, krájaný chlieb (2 x),

− igelitové vrecká s logom súťažného tímu pre vzorky klobás (3 x)

− praženie klobás pre ochutnávku a oceňovanie (2 kg pre každý tím)

Súťažiaci tím si prinesie:

− soľ, papriku, cesnak, rascu a iné tajné zložky pre výrobu klobás

− strojček na plnenie mäsa do čriev, nádobu pre umývanie čriev

− údené klobásky a vlastné výrobky na lepšie ocenenie tímu

− krojovaný odev alebo uniformu na zviditeľnenie tímu

− veci na výzdobu stola a ponúkanie upražených klobás

Každý súťažiaci tím z vyrobených klobás organizátorovi odovzdá vzorky vyrobených klobás: pre oceňovanie (1 x 1kg) + pre tombolu (1 x 1kg) + klobásu plnenú do hrubého čreva (1 x 1kg) zabalené v igelitových vreckách s vlastným logom, ktoré dostane v cene štartovného.

Časť vyrobených klobás (2 kg) si môže úslužne popražiť na stánku organizátora podujatia a rozdiel si môžete popražiť vo vlastnej réžii na vlastnú konzumáciu alebo odniesť domov.

Súťažiaci tím si môže priviesť hudobníkov s hudobnými nástrojmi ako posilu na dobrú náladu a zábavu. Pre každého hudobníka s nástrojom (rozmerovo rovnakým alebo väčším ako husle) pripravíme občerstvenie (domácu pálenku).

Organizačný výbor

Copyright © 2011 – 2020 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny