Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Folklorfest.sk : podujatia na voľný čas
Tipy na víkend

ZRUŠENÉ - - - Tradičný trnavský jarmok 2020

ZRUŠENÉ - - - Tradičný trnavský jarmok 2020
Termín: 17.09.2020 - 20.09.2020
Téma: JARMOKY, TRHY a HODY
Miesto konania: Trnava (SR - Trnavský kraj)
Ubytovanie · Počasie · Cestovné poriadky
Web: www.regiontirnavia.sk

Popis

Tradičný trnavský jarmok 2020

Termín konania
V dňoch 17. 09. 2020 (štvrtok) – 20. 09. 2020 (nedeľa)

Ak sa Trnavčanov niekto spýta, aké je najväčšie podujatie v meste, len málokedy dostane inú odpoveď ako Tradičný trnavsý jarmok. Remeselníci, stredovek, koncerty, kolotoče, burčiak, cigánska a mnoho ďalšieho!

Jedným z najvýznamnejších kultúrno-spoločenským podujatím mesta Trnava je veľkolepý Tradičný trnavský jarmok, ktorý je návratom k tradíciám dávnych miestnych trhov. Neoddeliteľnou súčasťou jarmoku sa stalo aj obľúbené podujatie Stredovek pod hradbami.

Tradičný trnavský jarmok predstavuje návrat k tradíciám dávnych miestnych trhov dôležitých pre život a rozvoj mesta Trnava, na konanie ktorých udelil právo samotný kráľ Belo IV. V Trnave sa pravideľne konalo osem veľkých trhov, ktoré sa neskôr transformovali na výročné trhy.

Počas jarmočných dní lákajú do Malého Ríma mnohých návštevníkov predovšetkým ukážky ľudových remesiel – práce šikovných rúk kováčov, drotárov, šúpoliarok, rezbárov, či medovnikárov. Samozrejme nebudú chýbať ani tradičné jarmočné dobroty – lokše, husacina a burčiak, ba ani kolotoče, či bohatý sprievodný kultúrny program na Trojičnom námestí.

Copyright © 2011 – 2024 | Folklorfest.sk | Vlastník práv doc. Ján Styk - Institut | Všetky práva vyhradené
Údaje o prevádzkovateľovi | Obchodné podmienky | Manuál a pokyny | Nastavenia cookies